Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha egyetemre járok, és diákhit...

Ha egyetemre járok, és diákhitelt vettem fel (folyt. Lent)?

Figyelt kérdés
...de passziváltatni szeretnék egy évre, hogy egy OKJ-s képzést kezdjek el esti tagozaton (diákhitel nélkül), akkor el kell kezdenem visszatörleszteni a hitelt?
2014. júl. 21. 19:24
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nem szűnik meg a jogviszonyod, addig nem kell (én is passzív vagyok). Ha viszont 1 év múlva nem aktíválod a féléved, akkor nem folytathatod az egyetemet, a hallgatói jogviszonyod megszűnik, rögtön el kell kezdened törleszteni.
2014. júl. 21. 19:31
 2/4 anonim ***** válasza:
37%
Gondolom nehéz lenne elolvasni a szerződést.
2014. júl. 21. 19:31
 3/4 A kérdező kommentje:

Mandulavirág, köszönöm a válaszod. :) Akkor jól értelmeztem a dolgokat.

Második: gondolom nehéz lenne nem flegmázni és belepofázni, ha nem tudsz semmi értelmeset hozzászólni. Miért fáj az neked, ha inkább utánakérdezek másoknál is, akik már jártak hasonló cipőben? Elég nagy köcsög lehetsz, hallod-e?

2014. júl. 21. 19:33
 4/4 anonim ***** válasza:

A tanulói jogviszony megszűnése után 4 hónappal kell elkezdeni a törlesztést.

Van lehetőség előtörlesztésre is...

2014. júl. 21. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!