Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit dolgozik egy katonaorvos?

Mit dolgozik egy katonaorvos?

Figyelt kérdés

Mármint, gondolom, ugyanazt teszi, mint egy átlagos orvos... Viszont az érdekelne, hogy ő is megy a hadsereggel, vagy egy laktanyán? Kellenek valami különleges képesítések vagy képességek?

Előre is köszönöm!

2010. jan. 9. 12:27
 1/1 anonim ***** válasza:

Általában az állomány egészségével foglalkozik, azaz, ha valaki lebetegedik a laktanyában, akkor hozzámegy. De alkalmasságot is megállapíthat toborzásnál. De szerintem ezen belül is lehet szakosodni, pl. sebész, vagy repüléssel kapcsolatos dolgok irányába stb.

Az biztos, hogy ők is vállalhatnak külszolgálatot (egyik ismerősömnek a honvédség fizeti a tanulmányait, cserébe, minden fizetett év után egy évet kell majd Afganisztánban töltenie), de azt nem tudom, hogy csak a tábori kórházban kell-e lennie, vagy kiküldik a harcmezőre is (bár, szerintem oda inkább a felcsereket küldik).

2010. jan. 9. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!