Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségi felnőtt fejjel! De...

Érettségi felnőtt fejjel! De hogyan?

Figyelt kérdés

Azt szeretném kérdezni, hogy manapság hogyan tudnék érettségit letenni. Sajnos én anno csak szakmát tanultam. Középiskolás lányom van akinek szeretném megmutatni, hogy a tanulást soha nem lehet abbahagyni.

A kérdésem, hogy hogyan tehetném le én is az érettségit? Sajnos mivel 12 órában kell dolgoznom nem tudok eljárni külön felnőtt tanításra.

Van rá lehetőség, hogy itthon a feleségemmel és a gyerkőcökkel tanuljak kb 2 évig és és utána letegyem? Ha bejelentkezek egy iskolába, hogy ott szeretném megírni akkor szükséges hivatalos papírt felmutatnom, hogy szakszerűen tanultam? Szóbeli tételeket hogyan kapnék? Mikor kell jeleznem az efféle szándékom az iskola felé?

Sajnos magántanárra nem lenne pénzem.

A segítő válaszokat előre is köszönöm!

Tisztelettel: József

2010. jan. 8. 23:11
1 2
 11/16 anonim válasza:
100%
Sziasztok, én is felnőtt fejjel szeretnék érettségizni, az érdekelne van e olyan lehetőség hogy levelezőn gyorsított érettségit letenni ha igen akkor Budapesten vagy Pest megyében van e ilyen iskola? Előre is köszönöm.
2012. okt. 3. 20:39
 12/16 anonim ***** válasza:
93%

Sziasztok!

Akár 1 év alatt is le teheted az érettségit.. De senki ne becsülje túl magát. Nagyon jól hangzik az 1 év, de mindenki tegye fel a kérdést: -A "kisiskolások" akik 4 évig tanulják azt ami kell majd érettségire, Én meg tudom tanulni csupán 1 év alatt főleg úgy, hogy normális szakmai segítséget nem kapok??? (Mivel otthon kell tanulnod!) Természetesen lehetőség van arra is, hogy bejárj, de munka mellett azért nem könnyű.. Persze nem lehetetlen!!! Aki tényleg nagyon elszánt és tudja, hogy gyorsan tud tanulni, az akár meg is csinálhatja... Mindent lehet, csak akarni kell..

Természetesen itt a link is: [link]

2013. febr. 27. 12:19
 13/16 anonim válasza:
100%
Debrecenben mennyibe van az 1 ill. 2 eves kepzés ?
2014. jan. 29. 11:55
 14/16 anonim válasza:
100%
Két év alatt sehol sem fogod letenni. Az csak azoknak lehetséges akik szakiskolát végeztek és mostanában, a végzés évében van behatárolva, amit sajnos nem tudok fejből, de kétlem, hogy te épp most végeztél.
2015. jan. 19. 09:49
 15/16 anonim ***** válasza:
91%

Be ne dőljetek ezeknek a gyanúsan rövid, szépen bereklámozott képzéseknek...

1. Még gyorsított tempóban is 3 év (9-10. 1 év alatt, a 11-12 pedig 1-1 év) az iskola, de most van valami újabb rendszer, hogy szakmunkás bizivel 2 év alatt is meg lehet csinálni. Viszont ez az egy év tutira kamu, főleg ha SEMMI végzettséged nincs. Szakmunkás végzettséggel is minimum 2 év.

2. Én azt látom, hogy a legtöbb szakmunkás nem egy lángész - és ezért ezer bocsánat, nem sértésnek szánom, ezt látom a legtöbb estisen. Nyögik a matekot, de legfőképpen a nyelvet, ami azért estin év alatt a nulláról nem egyszerű. Sokan be sem fejezik vagy nem éppen jó eredménnyel. Tehát akinek nincs kifejezetten jó nyelv - vagy matekérzéke, az inkább vállalja be a 3 évet, mert könnyen lehet, hogy pénz - és időpocsékolás lesz a gyorsított.

2016. szept. 9. 14:55
 16/16 takacs.henrik válasza:
100%
írd be a keresőbe, hogy felgimi - évente 5 ezer a támogatási díj de mindent le lehet tölteni, vannak internetes segédanyagok, távdolgozatok, videó órák... kapsz diákigazolványt is mert állami suli. A beiratkozáson személyesen meg kell jelenned, és minimum évente 1x az osztályozó vizsgán is. De ha szeretnél bejárhatsz órákra a suliba is. A nagy többség kéthetente jár, de sokan minden órára és persze jellemzően a külfüldiek, vidékieg csak negyedévente, félévente vagy évente 1x de akkor egy egész hétre jönnek vizsgára.
2021. febr. 9. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!