Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nyári tételkidolgozás magyarból?

Nyári tételkidolgozás magyarból?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy egy költőnél pl. Petőfi úgynéz ki egy tétel, hogy: Romantika időhatárai, jellemzői, magyar romantika jellemzői.

Petőfi életrajza- itt minden amit órán a füzetbe írtunk? Születési hely, szülei neve, tízek társasága, felesége, gyerekei, fordításai, március 15?

Két művet kaptunk, mindkettő szerelmi költészetéből.

Itt mindegyikről kell majd beszélni?

2014. júl. 15. 21:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez nagyon tanárfüggő. De szerencsések vagytok, hogy ilyen hamar tudjátok a tételeiteket. Nekünk nem kellett nagy hangsúlyt fektetni az életrajzra, főleg a kor kellett jellemeznünk, de van olyan tanár, akinél az is fontos. Bár a mi tanárunk órán se igazán kért életrajzot, csak a nagyon lényegét. Nekünk az elemzésen volt a hangsúly. Nekünk meg sem volt adva mű, hanem magunktól kellett kikeresni, hogy melyiket elemezzük. Tippeket adott érettségi előtt a tanár, de ránk bízta azt, hogy végül mit elemzünk. Az órai anyagok alapján hozzuk össze. A ti tanárotok ezek szerint megadja, hogy mit kell elemezni. Ha megadja, akkor viszont azt mindet kell szerintem, mert akkor valószínűleg a szóbeli tételen is rajta szenek azok a versek. És ha ott rajta vannak, akkor nem hagyhatod ki. Kérdezz meg olyat, aki a tanárotoknál érettségizett már. Ők biztos jobban tudják szerintem, mert a magyar tényleg minden tanárnál más. A mi tanárunknál nagyon fontos volt, hogy összeszedett és logikus legyen a felelet. Legyen jó bevezetés meg befejezés, de azoknak nem feltétlenül kellett hosszúnak lennie.
2014. júl. 15. 22:18
 2/4 A kérdező kommentje:

Igen a 2 verset azt mi választottuk. tételekből meg írni fogunk év közben azért tudjuk már előre. Mondjuk én emeltre akarok menni, de hát kitudja, mit hoz a jövő.. :)

Kidolgozom őket egybe, egész életrajzzal, azzal nem veszíthetek.

Köszönöm a választ!:)

2014. júl. 15. 22:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Gyerekei?

Tudtommal egy fia volt

2014. júl. 16. 15:09
 4/4 A kérdező kommentje:

Igaz.

Elírtam

2014. júl. 16. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!