Hogyan lehetne maximálisan felkészülni az emelt történelem érettségire, úgy, hogy nem voltam faktos?
Sajnos nem tanulom emelt szinten, és fakton sem. Ha végigolvasom a Száray-könyveket és mellette megoldom az eddigi feladatsorokat, az gondolom sokat segít, de még valami? Ti hogy készülnétek fel rá? Kb. mennyi időt kell rászánnom?
Köszönöm előre is!
A Száray-féle könyveket tudom javasolni. Érdemes ezekből készülni, és a forrásokat alaposabban áttanulmányozni.
Van egy 3 kötetes feladatgyűjtemény-sorozat, ami nagyon közkedvelt emelt szintű fakultációkon: [link]
Forrásokat elemez, megoldókulcs is tartozik hozzá - ha jól emlékszem egy külön kötetben - és minden fejezet elején összefoglalja az oda tartozó évszámokat, tipológiát, személyneveket, fogalmakat stb. (nem kidolgozva, csak felsorolva), viszont ez segíti az elméleti anyagot rendszerezni, ellenőrizni, kiegészíteni. Nagyon alapos rutint ad az írásbeli feladatokhoz.
Emellé még javasolni tudom, hogy olvass magazinokat, könyveket, melyek a történelemről szólnak. Ha a filmeket részesíted előnyben, akkor pedig nézz történelmi filmeket. Híradások, tv műsorok a nagyvilágban történt dolgokról is hasznodra lehetnek, mert így az aktualitásokkat is tisztában lehetsz.
Egy jó tanács az emelt szintű érettségire való felkészüléshez. Egyetemen nagyon fontos, hogy jól beoszd az idődet. Ha mindehhez már a gimiben hozzászoksz és készítes egy menetrendet, hogy mikor mit fogsz tanulni, akkor az nagyon segít, hogy következetes legyél a tanulásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!