Érdemes olyan szakot megjelölni ahol magasabb a tavalyi ponthatár, mint amennyi pontom van?
Figyelt kérdés
Tavaly érettségiztem,így tudom mennyi pontom van,de olyan szakra vettek fel ami rájöttem nem nekem való.Újrafelvételizek,azonban ahova szeretnék menni magasabb a ponthatár.De a tavalyi ponthatár változásokat(100pontos emelkedések-csökkenések) úgy érzem még akár szerencsém is lehet.Szerintetek?2010. jan. 6. 11:10
1/7 anonim válasza:
Persze érdemes első helyre megjelölni. Semmit sem vesztesz vele.
3/7 anonim válasza:
Hát szerintem attól függ mennyivel van kevesebb....ha 150 ponttal, akkor nem túl esélyes:D
De én mindenféleképpen bejelölném, ne ezen múljon:)
4/7 anonim válasza:
Persze, mert lehet hogy sokakat elrettent a magas ponthatár, így kevesebben jelentkeznek, és most alacsonyabb lesz a határ. Bocsi hogy kérdést teszek fel, csak hasonló cipőben vagyok, mint te, és azt szeretném kérdezni, hogy te a 2. félévedet megcsinálod így, hogy tudod, hogy átmész másik szakra? Mert én nem tudom mit tegyek.
5/7 anonim válasza:
Utolsó: Bocs, h beleszólok, de szerintem: ha olyan dolgot tanulsz, amiből vmit be tudsz számíttatni a másik suliban, akkor csináld meg a második félévet. Ha teljesen más, akkor ne pazarold rá az államilag finanszírozott féléveid.
6/7 anonim válasza:
Igen igazad van, köszi a választ.
7/7 anonim válasza:
Amúgy szakfüggő. Idén csökkentették a felvehető létszámkeretet jogra, meg társadalomtudományra. Ezeknél amúgy sem volt alacsony a ponthatár, szóval még magasabb kell számítani.
Gazdaságot, műszakit növelték, vagyis itt jobbak a kilátások. Meg ott amúgy sem magas a pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!