Megéri biomérnöknek, vagy élelmiszermérnöknek menni?
Szia! Én is ez a két szak között tanakodtam egy ideig. Utánajártam eléggé tüzetesen a témának, és szerintem a biomérnökit nehezebb elvégezni(elején kemény a kémia és a matek később jön a biosz rész), de sokkal könnyebb munkát találni vele. Ez még egy kibontakozóban lévő munkakör, de nyugaton már virágzik és tudom le vagyunk maradva nagyon, de pár év múlva nálunk is befut, sőt már mostanság sem kell a diploma után munkát keressenek a biomérnökök hisz őket keresik. És ha valaki(pl. én) külföldre terveznek akkor nyugaton magas fizetéssel lehet munkákat találni. Biomérnökök manapság gyógyszercégeknél helyezkednek el itthon(Richter, Sandoz, Bayer) pont mint a gyógyszerészek vagy a vegyészmérnökök, de a biotechnológia irányából várnak új munkalehetőségeket. Ez a legnagyobb ütemben növekvő mérnöki szak.
Élelmiszermérnökiről annyit, hogy ott is inkább a matek és a kémia dominál, de könnyebbek az órák és elvégezni is könnyebb a szakot. Ugyan rengeteg élelmiszeripari cég van Magyarországon(Pick,Délhús stb.), de ahogy hallottam már nem keresik annyira a friss diplomás élelmiszermérnököket.
Szerintem élelmiszermérnöki után valamilyen msc-t is érdemes letenni.
Remélem tudtam segíteni picit a választásban. Én a biomérnökire szavazok! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!