Szerintetek 1év alatt fizika vagy kémia emelt szintű érettségire lehet eredményesebben felkészülni? (Mind két tárgyból vannak alapjaim. )
".Ez szerintetek tényleg így van?"
Szerintem igen. Az emelt fizika több matekot igényel, mint az emelt kémia. Ezt mondom úgy, hogy mindkettőből van emeltem (plusz még bioszból is). A kémiánál a számításokat érdemes tanárral csinálni, esetleg valamilyen felkészítőn gyakorolni, mivel ez egy alap, ez a gerince az egésznek.
"Neked melyik ment könnyebben?Melyik tárgyra kellett több időt fordítanod a kémiára vagy a fizikára?"
Tudod ezek szerintem egyéni képességek függvénye. Nekem volt már egy biosz dipim, és ugye ahhoz kellet keményen a kémia, így természetesen a kémia ment jobban.
A fizikával az volt a szerencsém, hogy én iskolás koromban mindig versenyszerűen oldottam meg a feladatokat, ezért bennem maradt egy nagyon erős pozitív kötődés a fizikával szemben. De!! bár szerettem, azért a biosz egyetemi évek alatt elkopott a tudásom, szemben a kémiával, amit keményen nyomtam (biokémia, sejtbiosz,vízkémia, genetika, gyakorlatok stb stb), ezért rá kevesebbet kellet tanulnom (számolásokat nyomtam felkészítőn), ezután látható, hogy a fizikára kellett több időt fordítanom.
Mindhárom tárgynál az a lényeg, hogy tudd a valós életben tapasztalható dolgokhoz kötni, szóval tudd beleképzelni a valós világba a tudást.
Ha ezt nem tudod, akkor nagyon kemény, és nyomasztó lesz a tanulás.
És a követelmény rendszer legyen kinyomtatva, és tudd kipipálni az átvett anyagokat, vagy éppen külön jegyzetben elkészíteni a hiányzó részeket.
(Szerintem orvosira inkább kémia kell többet, mint fizika. Fizikából egy középszint elegendő a tanuláshoz, de a kémiánál már nem lenne elegendő. Persze szakosodásoknál- pláne kutatóinál a fizika komoly szinten megjelenik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!