Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nem bírom megtanulni a...

Miért nem bírom megtanulni a tananyagot?

Figyelt kérdés

Tök komoly a kérdésem. Egész nap olvasom a jegyzeteimet, és egy szót nem bírok visszamondani belőlük. És holnap szóbelizek, de így még az is kétséges, hogy átmegyek e. Van valakinek valami praktikája ilyen esetekre?

Az is közrejátszik, hogy rohadtul nem érdekel a tantárgy, amitől még nehezebb megjegyezni, de valahogy mégis meg kéne.

Segítség :(((

2014. jún. 29. 15:13
 1/2 anonim ***** válasza:
ha nehezen tanulható a jegyzet én már több éve azt csinálom hogy wordbe egy profi saját jegyzetet írok magamnak a fontosabb megjegyzendő részekről, így könnyebb tanulni, célszerűbb mint a szövegkiemelővel szerencsétlenkedés. Tanulni sose ment nekem úgy hogy átolvasom , vagy még10x átolvasom, vagy hogy fejből el próbáltam mondani. Amivel nekem nagyon berögzül, szóról szóra minden mondat az az, ha leírom fejből firkaszerűen akármilyen lapra addíg míg nem megy...Meg olyanokat nagyon megpróbálok megjegyezni amik kulcspontok és ha ezek eszembejutnak akkor az egész anyag eszembejut:P
2014. jún. 29. 15:53
 2/2 anonim ***** válasza:

Írd ki magadnak egy külön papírra a főbb fejzetek cimeit, az azokba tartozó altémaköröket.

Továbbá a fontosabb kulcsszavakat, esetleg képleteket,ha van benne.

Ez arra lesz jó, hogy jobban átlátod a fejezeteket, a cimszavakról pedig eszedbe jutnak a dolgok.

2014. jún. 29. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!