Ha finnugrisztika szakra szeretnék menni, a későbbiekben majd hol tudok vele elhelyezkedni, mit tudok vele kezdeni?
Figyelt kérdés
2014. jún. 27. 11:32
11/17 anonim válasza:
Én nem értek hozzá, de most néztem felvin, és csak mesterképzés, tehát ehhez előbb kell valami alapképzés, amit elvégeztél, pl. (most csak tippelek) néprajz vagy ilyesmi dolog, és utána ha azt elvégezted, jöhet ez.
12/17 anonim válasza:
És, ha így van ahogy én láttam, akkor ehhez nézik majd a BA diplomád eredményét, lesz felvételi elbeszélgetés meg ilyenek, meg azok a teljes szabvány dolgok, amik minden mesterképzés felvételijében benne vannak.
13/17 A kérdező kommentje:
igen azóta en is megtalaltam.. és a néprajz mennyire van közel a valósághoz? mármint az jó lesz oda? mert a finnugrisztika előtt azon is gondolkoztam pont :D ja és nem tanultam eddig finnül egyáltalán..és a magyar emeltet meg nem szeretném..töri emelt nem jó??
2014. júl. 24. 21:32
14/17 anonim válasza:
Szerintem a töri jobb lesz oda tudás szempontjából. A néprajz van szerintem a legközelebb hozzá a BTK-n, mást nem nagyon tudok elképzelni, de én tátk-n vagyok, szóval pont annyit konyítok ezekhez :DD
15/17 A kérdező kommentje:
azért köszönöm szépen a segítséget mindenkinek ;) ha van még valami légyszíves írjatok kösziii :D
2014. júl. 24. 22:07
16/17 anonim válasza:
Finn alapképzést úgy tudsz legegyszerűbben csinálni, hogy csinálsz egy szakot, pl. a néprajzot és az mellé 1 év után felveszed a finnt mint specializációs modul. És akkor azt nézik az MA felvételin majd.
Azt, hogy milyen szakot csinálsz mellé, neked kell eldönteni, ha bölcsész karról csinálsz szakot, akkor a spec. ingyenes, ha más karról (mint én orvosiról) akkor fizetős. Érdemes mellé egy másik nyelv szakot csinálni, mondjuk angolt de ha más érdekel (töri, néprajz) akkor természetesen csinálj olyat, amit szeretsz és érdekel.
# 2
17/17 A kérdező kommentje:
modul MA felvételi és hasonlók még kinaiul vannak nekem de nagyon szépen köszönöm a válaszokat! sokat segítettetek! :)
2014. júl. 27. 17:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!