Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nincs olyan hogy amerika...

Miért nincs olyan hogy amerikai szótár?

Figyelt kérdés
Én még nem találkoztam vele,van ilyen,vagy az amerikai megegyezik az angollal?
2010. jan. 4. 22:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb angol szótárba odaírják az amerikai megfelelőt is, ha eltér. Legalábbis én olyanokkal találkoztam eddig.
2010. jan. 4. 23:01
 2/8 anonim ***** válasza:
17%

Tudomásom szerint nagy vonalakban megegyezik. Viszont az amerikai angol inkább szlengesebb és a kiejtés más. Ha meghallgatsz egy amerikai szöveget (pl a zenék nagy részét) akkor más a kiejtés. Míg az igazi angolok beszédét teljesen jól meg lehet érteni. Egy példa amit nem olyan régen tanultunk, ezért tudom :P

Angolul így mondasz egy szót (fonetikusan): sedul

Amerikaiak így mondják: szkedzsul

Meg az amerikaiak hadarva beszélnek, olyan elnagyoltan. Azt nem is nagyon értem....

2010. jan. 4. 23:04
 3/8 anonim ***** válasza:
21%
Nem csodálom. Amerikában az átlag IQ közeledik a 3-hoz... A nyelv meg igazodik ehhez a szinthez... -.-
2010. jan. 4. 23:05
 4/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat,(23:05 teljesen egyetértek veled)
2010. jan. 4. 23:11
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy kiejtésbeni példa.: (11 mp-nél kezdődik a lényeg)

http://www.youtube.com/watch?v=B1mqJ4bl1zc

Egyébként valaki írta, hogy az amerikaiak hadarnak.

Ez egy orbitálisan nagy tévedés.

A britek sokkal gyorsabban beszélnek, mint az amerikaiak.

Egyébként pedig sokan azért nem értik az amerikai angolt, mert Magyarországon a brit angolt tanítják.

2010. jan. 4. 23:17
 6/8 anonim ***** válasza:
50%

23:05-nek és a kérdés kiírójának:

Nem kell az amerikaiak IQ szintjét elemezgetni.

Ha te is ott születtél volna, akkor téged sem érdekelne semmi.

Ők azt tanulják meg, ami a munkájukhoz szükséges. De azt jól.

De neked, nekem, és minden magyarnak elég sok mindent meg kell tanulnunk, hogy valamit elérjünk az életben.

Ez van. Vagy elfogadod, vagy mész a süllyesztőbe.

2010. jan. 4. 23:22
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem értem hogyha különbözik a kettő akkor miért nem tudok a kezembe venni egy amerikai szótárat?Erre válaszoljatok légyszi.Még a webfordító honlapján se láttam :O
2010. jan. 4. 23:57
 8/8 anonim válasza:
Nincs szükség külön szótárra, aminél eltérés van, ott odaírják. Az amerikaiak egyébként nem hadarnak, én találkoztam már személyesen amerikaiakkal, mindent megértettem, és nagyon jól el lehetett velük társalogni. A briteket állítólag nehezebb megérteni, de nem a beszéd sebessége miatt, hanem a nyelvjárás miatt, a skót nyelvjárás állítólag a legnehezebb, úgy hallottam, hogy az anyakirálynő a shakespeare-i angolt használja. Egyébként pedig van az ausztrál angol is, ami kicsit olyan, mint ha becéznék a szavakat (legalábbis mikor erre kitértünk nyelvtanfolyamon, olyan volt).
2010. jan. 4. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!