Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Meddig lehet érettségire...

Meddig lehet érettségire jelentkezni?

Figyelt kérdés

Hölgyek, Urak, a történet a következő:

25 éves lány/nő (nem tudom, melyik a helytálló) vagyok. Ennyi idős koromra jöttem rá arra, mihez is szeretnék kezdeni az életemmel. Gépészmérnöknek szeretnék tanulni, levelezőszakon. Ehhez viszont szükséges egy "új" érettségi. Amit anno, 2007-ben letettem, botrányosra sikerült (2,3,3,4,5), ezzel az eredménnyel nem vennének fel az egyetemre. A kérdésem (ennyi hablaty után - bocsánat, hogy rabolom az időtöket)az lenne, hogy lehetséges-e jelentkezni a 2015ös érettségire úgy, hogy ne kelljen órákra bejárnom, majd csak az ominózus napokon? Illetve,ha ez megoldható ebben a formában, meddig lehet jelentkezni?

Szerintetek nem gáz ennyi idősen ilyen nagy fába vágni a fejszémet? Kizárólag levelező tagozat érdekel, mert a munkahelyemet nem adhatom fel.

Igen, Google a barátom, de inkább személyes tapasztalatokra, véleményekre lennék kíváncsi.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2014. jún. 26. 20:36
 1/5 anonim ***** válasza:
87%

[link]

Csak vizsgáznod kell, nem kell bejárnod. A többi a linken.

2014. jún. 26. 20:44
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, miért pontozták le az elsőt, a válasza teljesen jó volt.

Sőt, nem is lehet bejárni órákra, mert az iskolát elvégezted. Ha most ősszel akarsz menni, szept. 5-éig, ha csak 2015 tavaszán, akkor február 15-éig kell jelentkezni, és pénzbe is fog kerülni (jelenleg 15 ezer a középszint, 25 az emelt, ez kismértékben nőhet jövőre a minimálbér függvényében).

Szívesen segítek utánanézni, hogy lány vagy-e még, de ahhoz többet kell tudnom rólad. :-))

2014. jún. 26. 21:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy épp a kérdező pontozott le, és jogosan, mivel ő elsősorban személyes tapasztalatokra és a véleményekre volt kíváncsi. Ezzel ellentétben én a puszta tényeket tártam elé.
2014. jún. 26. 21:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Gondolom, ez a kérdés második felére vonatkozik. A jelentkezés, a bejárás jogszabályi kérdés, nincs relevanciája a személyes tapasztalatnak.
2014. jún. 26. 21:39
 5/5 A kérdező kommentje:
Kedves válaszolók! Nem pontoztam le senkit, inkább örülök, hogy válaszoltatok. :) Szóval köszönöm szépen :)
2014. jún. 27. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!