Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tudom fejleszteni a...

Hogyan tudom fejleszteni a figyelmemet?

Figyelt kérdés

Tanulásnál nem tudok összpontosítani,emiatt nagyon hosszú ideig tart amig megtanulok valamit,vagyis sajnos későig fenn kell maradnom,amikor én korán szeretnék már aludni...

17 éves vagyok és szerintem még abban a korban vagyok,amikor lehet ezen változtatni.Csak nem tudom hogy hogyan.

Szeretnék jobban összpontosítani,figyelni és valahogy elérni,hogy könnyebben fogjon az agyam,hogy jobban és hamarabb megtanulhassam az anyagot.

Van erre valami módszer,vitamin vagy bármi a mi segíthet nekem?

Kérlek segítsetek!Előre is köszönöm!

2010. jan. 4. 00:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Én már szeptember óta keresem a módszert, de eddig semmi nem segített :(
2010. jan. 10. 21:36
 2/7 anonim ***** válasza:

Próbáld meg kiiktatni a zavaró tényezőket (zene, tv...stb.), egyél, igyál, menjél el mosdóba tanulás előtt. Az már valami, hogy egyáltalán akarsz tanulni,úgyhogy van motivációd. Hangolódj rá a tanulásra: Nézd át az anyagot,ha van, akkor a képeket is.(Gondold át,hogy mi jut eszedbe a könyvben található képekről), ezután olvasd el a címet, gondold át, hogy mi jut eszedbe róla, mit tudsz a témáról elmondani. Ezután olvasd el az anyagot, ha elkalandoztál, akkor újra. Időnként, ha nagyon nem megy, akkor tarts szünetet és utána vissza a tanuláshoz. Miután hazaértél, egyél valamit, közben kapcsolódj ki (tv vagy zene) és csak ezután kezdj neki tanulni.Nekem bevált.:)

Sok sikert!

2010. jan. 10. 22:09
 3/7 anonim ***** válasza:
Próbáld ki ezt: a jobbkezeddel (ha jobbkezes vagy), fogd meg a bal fülcimpádat, atán ereszd el és a ballal a jobbat. Aztán ugyanígy keresztbe a válladat, a csípődet, a térdedet és a bokádat. Mindig a jobb kezeddel fogyd meg először és csak utánna a ballal. (Ha bal kezes vagy fordítva.) Lassan kezd és gyorsulj fel. Elég tízszer megcsinálni, az kb fél perc.
2010. jan. 11. 00:56
 4/7 A kérdező kommentje:

A 2. válaszolónak köszönöm!

A 3. válaszolót meg nem igazán értem.Ezt viccnek szántad?Mert én komolyan kérdeztem és a válaszod nem nagyon tűnik komoly válasznak...

2010. jan. 11. 22:41
 5/7 anonim ***** válasza:

ez általában a hétköznapibb szavakat hozza ki:

[link]

2010. jan. 13. 12:44
 6/7 anonim ***** válasza:

A 3.válaszoló nem viccelt. Ez a mozdulat arra való, hogy a különböző agyféltekek beinduljanak. Erre pedig akkor van szükség,ha nem tudsz koncentrálni. Én is kipróbáltam, szerintem használ, de volt aki megcsinálta és 10 perc múlva elaludt. :) Úgyhogy egyéntől függ.

(2.válaszoló voltam)

2010. jan. 20. 00:06
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ és a felvilágosítást!

És elnézést a tudatlanságomért....

2010. jan. 20. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!