Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok azokról, akiket...

Mit gondoltok azokról, akiket úgy rugdosnak át az érettségin?

Figyelt kérdés

Szerintem elég durva, hogy milyen emberek juthatnak érettségihez. Van egy osztálytársam, akiről tudom, hogy angolból megbukott írásbelin. Nemrég pedig szóbelizni volt, és sejteni lehetett, hogy ott sem teljesít majd valami jól. Sokszor halottam "felelni" angol órán, ha lehet azt feleletnek nevezni. Egy értelmes mondatot nem tudott elmondani angolul! Egyetlenegyet sem!!! Csak nyekergett. Olyan alap szavakat nem tud, amit egy elsős azonnal rávágna. Ráadásul nem csak angolból ilyen, magyarból például nem tud egy értelmes összefüggő fogalmazást írni. Tehát, itt nem is az a gond, hogy lusta, hanem teljesen hülye! Persze ismerek olyanokat is, akik nem hülyék, csak simán lusták, nem voltak képesek tanulni. Nem értem, hogy az ilyen embereket minek kell átengedni a vizsgán? Hogy ettől jobb híre legyen az iskolának? És mi lesz majd állásinterjún? Középszintű angol érettségije van mindenkinek, de annyit nem tudnak megkérdezni angolul, hogy mi a neved? Nem tudnak egy mondatot magyarul szépen, helyesen leírni? Aztán, ott vannak a tanárok is, akik meg attól félnek, hogy a diákjaik megbuknak, ami elég rossz színben tüntetné fel őket. Elég szánalmasnak tartom, hogy ilyen emberek érettségihez juthatnak. A végzettséget bele lehet írni az önéletrajzba, fel lehet tüntetni úgy az embert, mintha intelligens, okos lenne, de valójában egy hülye, lusta disznó van a dolog mögött. Szerintetek?

Ja, mellesleg olyanokról is tudok, akik csaltak írásbelin, így nem buktak meg.

2014. jún. 19. 08:42
 1/3 anonim válasza:
100%
külföldön élek 6 éve, rengeteg magyarnak segítettem kijönni, és bizony szomorúan tapasztaltam, hogy még 4es angol érettségi mellett is nagyon gáz az angoljuk, alig értik meg őket, ők pedig kb semmit sem értenek meg a való életben...
2014. jún. 19. 08:47
 2/3 anonim ***** válasza:
48%
Manapság már egészen más az érettségi, mint régen, aki eljut odáig az meg is kapja. Gondolom ezért sem ér már semmit egy érettségi. A csalásról meg annyit, hogy van olyan iskola ahol például felírnak a táblára annyi megoldást a matekból, hogy biztosan meglegyen mindenkinek.
2014. jún. 19. 10:10
 3/3 Arneal ***** válasza:
48%

Másrészt, ha az ilyeneket nem rugdosuk át, akkor lesz értéke az érettséginek? Szerintem nem és nem is kell, hogy legyen. Eleve az egész érettségire nincs szükség, csak a felvételi oldalról van értelme.

Szerintem az érettségit "rendesen" is le lehet tenni úgy, hogy amúgy semmi tudás nincs mögötte...főleg kettest szerezni nem nehéz. Másik oldala az érmének, hogy az érettségi nagyon nem azt méri, hogy mennyire vagy okos, intelligens...

2014. jún. 19. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!