Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nálunk holnaptól kezdődnek a...

Nálunk holnaptól kezdődnek a szóbeli érettségi vizsgák. Szerintetek jól jártam? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Szóval igazság szerint úgy voltam vele, hogy jó lenne az első napon az esők között túl lenni az egészen. Bíztam benne, hogy kedden lefelelek mindenből és megkönnyebbülhetek. Majdan kiderült, hogy utolsó nap csütörtökön kerülök sorra harmadikként. Nagyon megoszlik a vélemény, van aki azt mondja, hogy az elején még feszült a légkör, mert kemények a tanárok és a bizottság, van aki szerint pedig pont az elején jó mert még elnézőbbek, mondván, hogy nem hallottak olyan sok feleletet. Így a végére már idegesebbek és jobban belekötnek a feleletbe.

Az ellenkezője aki azt állítja, hogy pont a végén jó, mert már belefáradnak ők is, unalmas nekik és hamarabb lezargatják a végét.

Segítenétek? :) Nektek mi a véleményetek ( már aki túl van az érettségin)

Illetve az angoltól nagyon félek. Soha nem volt erősségem az angol társalgás... félek, hogy a bizottság előtt egyszerűen leblokkolok.

Segítő válaszaitokat előre is köszönöm!

2014. jún. 16. 20:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Igazság szerint mindkettő lehetséges.

Szerintem nagyon tanárfüggő, de a végén jobb talán, mert nekik már biztosan nagyon unalmas. Ilyenkor több tanár kimegy, ha nem nála felelnek, nem néznek annyira.

Viszont a kötekedéses dolog remélem nem igaz.

Én is valószínűleg a végén leszek...

2014. jún. 16. 20:59
 2/7 anonim ***** válasza:
Én az utolsó napon voltam, szerintem tök laza volt, akkor már csak 5-en vizsgáztak, ők is fáradtak voltak, hamar le akarták tudni az egészet. Plusz így még volt 2 napom tanulni :)
2014. jún. 16. 21:12
 3/7 anonim válasza:

Én is csütörtökön felelek, de nálunk akkor kezdődnek (vagyis a mi osztályunkba) második leszek úgy tudom. Nem igazán tudok semmit, minimumra megyek mert az írásbelim egész jól sikerült és nem megyek csak OKJ-re. Azt se bánnám, ha holnap lenne csak legyek túl rajta. Van nálunk 3 osztály, az egyik ma kezdte, rossz nézni, hogy mind írja ki: "VÉGREEE, letudtam"

Amúgy szerintem elnézőbbek a tanárok, ha már eddig eljutottál akkor mondj két mondatot és átrúglak. De van 1-2 tanár aki nem feleltet még is "félek tőle" mert nem igazán akarnék előtte beégni. Tavaly volt előrehozottam. Igaz ott is izgultam, de csak a feleltető tanárra figyeltem. Még mosolygott meg nevetett rám, a mögötte megbújó tanár meg ott bólogatott hogy igen vagy nem meg mutogatta a számokat, hogy mennyi :DD

Szóval legyek már túl rajtaaa :D

2014. jún. 16. 22:10
 4/7 A kérdező kommentje:

Nos, kedves sorstársaim és kedves volt diák nagyon köszönöm gyors, segítőkész válaszaitokat! :)

Jobban belegondolva valóban nagyon tanárfüggő...

Kívánom nektek, hogy a lehető legjobbat hozzátok ki, még ezt a hetet kibírjuk és utána hivatalosan is megkezdődik a nyááár számunkra is... :)

Akik már túl vannak rajta, hát igen... kicsit irigykedik az ember, de nézzük a jó oldalát, addig is tudunk készülni.

Sok sikert a továbbiakban! :)

2014. jún. 16. 23:05
 5/7 anonim ***** válasza:

Rendkívül érdekes és alátámasztás nélküli elméletek szaladgálnak a világban, bár nem ártanak senkinek. Pont azért vannak ilyen ellentmondó vélemények, mert egyiknek sincs semmi alapja.

Bármennyire is hihetetlen, a tanároknak ez a szakmájuk, ezért az összes napon ugyanúgy képesek vizsgáztatni. Nem beszélve arról, hogy ami az egyik osztálynak az első vizsganap, azt egy másikban megelőzheti kettő, meg hogy mögöttük van egy egész tanév és a jegylezárás, ami önmagában ezerszer fárasztóbb egy érettséginél.

2014. jún. 17. 02:28
 6/7 anonim ***** válasza:

nekem jó volt, hogy kedden délután érettségiztem :D ezért tudtam még kedden tanulni, és őszintén szólva csak kedden tanultam :D jó, mondjuk nekem csak angol előrehozott volt :)

amúgy ne izgulj, sztem nem fogsz leblokkolni :) nekem sem az erősségem az angol társalgás, nem azért tettem le most, mert olyan jó vagyok belőle. én is azt hittem, hogy nem fog menni ennyi ember előtt, és sajnos pont amikor én következtem akkor jött be még két osztálytársam, az egyik vizsgabiztos meg egy olyan tanár aki ismer. de ment így is :)

SOK SIKERT! ;)

2014. jún. 18. 08:52
 7/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a segítőkész válaszokat! :)

Már túl vagyok rajta én is, csütörtökön lefeleltem, illetve az osztály utolsó felelői is sikeres vizsgát tettek. Még aznap megkaptuk a bizonyítványt. Összefoglalva általánosságban elmondható, hogy a szaktanárok, akik tanítottak bennünket éveken át, arra törekedtek, hogy a legtöbbet és a lehető legjobb módon kihozzák belőlünk, függetlenül attól, hogy ki milyen volt ( magatartás, tanulás szempontjából) Szerintem ez minden iskolára elmondható, bár biztos van olyan pedagógus, aki szereti kiélni "szadi" hajlamait.

Köszönöm a válaszokat, és mindenkinek gratulálok, nyárra pedig jó pihenést kívánok! :)

2014. jún. 21. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!