Mi a véleményetek erről a bizonyítványról? (Többi lent! )
9.osztályos vagyok egy 5 évfolyamos gimiben, ami a Magyarország legerősebb gimnáziumainak a listáján a 70.hely körül mozog. (Hivatalosan ez az évem a második volt ott, de mivel az elsőt nulladiknak kell tekinteni, ezért az idei volt a 9.-es évem)
Arra lennék kíváncsi, hogy az alábbi év végi bizonyítványról milyen véleménnyel vagytok..
magatartás-szorgalom: 5-5
angol nyelv: 5D
olasz nyelv: 5D
ének-zene: 5
fizika: 4
földrajz: 4
kémia: 3 (itt igazából a tanár meg akarta adni a 4-est, és el is mondta, hogy szíve szerint megadná, de nem teheti mert úgy álltam, hogy annyit nem kerekíthet fel)
irodalom: 5
nyelvtan: 5D
matematika: 3
rajz: 5
testnevelés: 5
történelem: 5
Összességében az átlagom: 4,6
Erről mi a véleményetek? Akár a ti év végi biziteket is leírhatjátok!
Köszönöm előre is! :)
Köszönöm mindenkinek az eddig érkezett válaszokat! :)
Második válaszoló: Teljes mértékben igazad van, alsós korom óta szinte 100%-osan humános vagyok (mondjuk ez látszik is) és a nyelvérzékem meg a nyelvtanáraim szerint is nagyon kimagasló. Az egész tanév során egyetlenegy négyesem sem volt sem angolból, sem olaszból (nem hiába van ott a "D"), és ezt mind úgy hogy bevallom angolból még a TZ-kre sem tanultam egy büdös szót sem, nem hogy a kisebb dogákra...
Harmadik válaszoló: Na pont itt van a baj, hogy elég erősen term.tud-os pályán akarok továbbmenni... Igazából vagy orvos vagy sebész vagy pedig biosztanár szeretnék lenni... De mind a 3 (pontosabban vegyük kettőnek mert a sebész az orvos "továbbfejlesztése"), szóval mind a 2 pályához elsősorban a biosz fog kelleni, ami pedig csak jövőre jön be nekünk, és az viszont végképp a kedvenc tantárgyam (általánosba 7-8-ban mindig 5-ös voltam belőle, és borzasztóan imádom, szóval azzal nem lesz baj) A kémiát szintén szeretem annak ellenére, hogy 3-as lettem belőle, viszont általánosban 4-5-ös... de a kémiatanár is azt mondta, hogy látja hogy több van bennem csak ki kell hoznom magamból.
A matek meg csak azért lett hármas mert június elején írtunk még egy Tz-t amit nagyon csúnyán elrontottam, és lehúzta 3-asra a 4-esről. Ha azt nem írjuk meg bőven 4-es lettem volna, és ez nagyon idegesít a mai napig...
Megfogadtam, hogy jövőre kémiából javítok és a biosznak meg a kezdetektől nagyon erősen nekifekszek és akkor javulnak az esélyeim... :D
Köszönöm a tájékoztatást, 3.válaszoló! :)
Tudom, hogy nem elég a 4-es, azért is akarok jövőre belehúzni NAGYON főleg kémiából, mert remélem a biosz menni fog (imádom, ahogy az előbb is írtam), és a fizika/kémia közül a kémiát fogom választani, hiába vagyok fizikából jobb. De azért nem is vagyok elkeseredve, mert az idei évet még nem visszük tovább, magyarul nem számít bele sehova/semmibe.
Amúgy tisztában vagyok vele, hogy mi kell az orvosihoz, ez egy gyerekkori álmom, hogy orvos/sebész legyek, szóval tudok már róla jópár dolgot... :) Szóval tudom, hogy emelt biosz és kémia/fizika kell.
Igazából annak ellenére, hogy tényleg tehetségem van a nyelvekhez, nem nagyon szeretnék nyelvi szakra menni, max idegenvezető szeretnék lenni. Inkább tanulni szeretném őket... már tudok angolul, olaszul, és egy kicsit németül. A németet is meg szeretném tanulni rendesen és ezen kívül még oroszul is. Ja és amúgy a másik álmom az a tanári pálya, ahogy már megemlítettem, szóval ha az orvosi nem jönne össze, tudnék mit kezdeni magammal. Főleg hogy a tanári szakokra csak abból kell érettségizned, amilyen tanár akarsz lenni. Én meg biosz-technika szakos tanár akarok lenni általánosban. Néha talán még a tanári pálya erősebben dominál is, mint az orvosi. Ja és amúgy még a légiutas-kísérő is a szemem előtt lebeg... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!