Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hány államilag támogatott...

Hány államilag támogatott félévem maradt, ha elvégeztem egy kétéves emeltszintű szakképzést?

Figyelt kérdés
Azt biztosan tudom, hogy a felsőfokú szakképzés féléveit levonják, a középfokúét nem. Az emeltszintűekkel mi a helyzet? (Konkrétan OKJ: 54 481 01)
2014. jún. 14. 01:23
 1/2 DuplaKV ***** válasza:

Elvileg ezeket a féléveket nem vonják le, hacsak nem egy egyetem, vagy főiskola keretén belül csináltad meg. (Értsd: egyetemi/főiskolai diákigazolványod van, valamint hallgatói jogviszonyod a tanintézménnyel.)

Amennyiben levonásra kerül, akkor 8 féléved maradt, mivel mindenkinek 12 államilag támogatott félévet biztosítanak.

2014. jún. 14. 02:36
 2/2 anonim ***** válasza:

Rosszul tudod kedves kérdező. Ha okj képzést végzel OKJ szakképző vagy szakközépiskolában akármilyen OKJ bizonyítványt szereztél, lehet az okj 55 kezdetű szakma akkor sem vonódik le semmi semmi a 12 állami félévedből amit felsőoktatásban eltölthetsz.

Mivel felsőoktatásban FSZ képzésben csak OKJ 55 kezdetű szakmát lehet szerezni, te értelemszerűen OKJ szakképzőiskolába vagy szakközépiskolába jártál.

Semmi köze a kettőnek egymáshoz finanszírozás szempontjából!!

OKJ szakképzőiskolában 1 db szakmát szerezhetsz állam pénzén erről a Nemzeti közoktatási tv rendelkezik.

Felsőoktatásban meg 12 félév jár mindenkinek attól függetlenül hogy van e szakmája és ha van milyen..a lényeg az hogy hallgatói jogviszonyban azt a 12 félévet töltheted el, pedig hallgatói jogviszonyban is lehet okj szakképzettséget szerezni ezek az FSZ képzések, aki ilyenre jár az már tényleg a 12 félévét fogyasztja és okj 55 kezdetű szakmája lesz ha elvégzi...

2014. jún. 14. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!