Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet olyan tantárgyból...

Timido kérdése:

Hogyan lehet olyan tantárgyból érettségizni, amit nem tanultam középsuliban?

Figyelt kérdés
anglisztikára tenném az emelt angolt, és mellé a spanyolt, így a spanyol lenne a 6., de Spanyolul nem tanulok suliba.
2010. jan. 2. 00:07
 1/9 anonim ***** válasza:
47%
Minek akarsz spanyolból érettségizni, ha anglisztikára mész?
2010. jan. 2. 00:10
 2/9 A kérdező kommentje:
mert kettőből kell éettségizni angol emelt meg + egy
2010. jan. 2. 00:23
 3/9 anonim ***** válasza:

Ja és töri/magyarban nem vagy olyan biztos?

Nálunk volt egy lány, aki franciából érettségizett, holott nem tanultuk suliban. Írt egy kérvényt az tanügynek, de tovább nem tudom mi történt, de végül érettségizett franciából.

2010. jan. 2. 00:25
 4/9 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ!

igen a töriben.. magyarban, nem vagyok biztos, meg nem is szeretem.

2010. jan. 2. 00:27
 5/9 anonim ***** válasza:
Hát, nem tudom, hogy hanyadikos vagy, de jobb lenne ezt minnél előbb tisztázni. Sok sikert:)
2010. jan. 2. 00:49
 6/9 anonim ***** válasza:

lehet

sajnos a pontos módját én se tudom

de azért (IS) van az igazgatóság a suliban, hogy megoldja

2010. jan. 2. 02:26
 7/9 anonim ***** válasza:

Osztályozóvizsgát kell tenni mind a négy év anyagából egy olyan iskolában, ahol tanítanak spanyolt. Ha a saját iskolád nem ad tájékoztatást, segítséget, fordulj az Oktatási Hivatalhoz.

[link]

2010. jan. 2. 09:05
 8/9 A kérdező kommentje:

de akkor is kell osztályozót tennem, ha az a hatodik? mert valószínű érettségizni fogok :

angol, magyar, matek, töri, biosz. ezekből van osztályzatom.

És ha spanyolból érettségiznék, akkor is kell jegyek? mert ugye az 5 kötelezőm meg van? Ott a honlapon ezt hol is lehet megkérdezni? Nem nagyon értek az ilyenekhez sajnos :(

11. es vagyok.

2010. jan. 3. 19:24
 9/9 anonim ***** válasza:

[link]

Az oldal alján a kérdezzen a kétszintű érettségiről szövegre kattintva e-mailben kérdezhetsz.

Addig nem mehetsz érettségire, amíg az évvégi osztályzataiddal be nem bizonyítod, hogy elsajátítottad a hozzá szükséges anyagot. Ez nem olyan, mint egy nyelvvizsga, hogy egyszerűen elmehetsz, mert azért fizetni kell. De ha képes vagy jól leérettségizni, akkor nem jelenthet problémát az osztályozóvizsga. Valószínűleg az érettségit is abban az iskolában kell letenned, ahol osztályozóvizsgázol, ha a saját iskoládban nincs. Ezt időben egyeztetni kell, a jelentkezés módját kérdezd meg a spanyolos iskolától.

előző

2010. jan. 4. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!