Hogyan lehet olyan tantárgyból érettségizni, amit nem tanultam középsuliban?
Ja és töri/magyarban nem vagy olyan biztos?
Nálunk volt egy lány, aki franciából érettségizett, holott nem tanultuk suliban. Írt egy kérvényt az tanügynek, de tovább nem tudom mi történt, de végül érettségizett franciából.
köszönöm a választ!
igen a töriben.. magyarban, nem vagyok biztos, meg nem is szeretem.
lehet
sajnos a pontos módját én se tudom
de azért (IS) van az igazgatóság a suliban, hogy megoldja
Osztályozóvizsgát kell tenni mind a négy év anyagából egy olyan iskolában, ahol tanítanak spanyolt. Ha a saját iskolád nem ad tájékoztatást, segítséget, fordulj az Oktatási Hivatalhoz.
de akkor is kell osztályozót tennem, ha az a hatodik? mert valószínű érettségizni fogok :
angol, magyar, matek, töri, biosz. ezekből van osztályzatom.
És ha spanyolból érettségiznék, akkor is kell jegyek? mert ugye az 5 kötelezőm meg van? Ott a honlapon ezt hol is lehet megkérdezni? Nem nagyon értek az ilyenekhez sajnos :(
11. es vagyok.
Az oldal alján a kérdezzen a kétszintű érettségiről szövegre kattintva e-mailben kérdezhetsz.
Addig nem mehetsz érettségire, amíg az évvégi osztályzataiddal be nem bizonyítod, hogy elsajátítottad a hozzá szükséges anyagot. Ez nem olyan, mint egy nyelvvizsga, hogy egyszerűen elmehetsz, mert azért fizetni kell. De ha képes vagy jól leérettségizni, akkor nem jelenthet problémát az osztályozóvizsga. Valószínűleg az érettségit is abban az iskolában kell letenned, ahol osztályozóvizsgázol, ha a saját iskoládban nincs. Ezt időben egyeztetni kell, a jelentkezés módját kérdezd meg a spanyolos iskolától.
előző
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!