Ha van középszintű informatika érettségim, és emelt szinten akarok csinálni, de nem tudok elmenni a szóbelire, akkor megbuktam, vagy elég, hogy van középszintem?
Nagyon sajnálom. Ebben az esetben nincs esélyed most befejezni, mert elmúlik az emelt szintű vizsgaidőszak, de a középszintűd megmarad, és azzal érvényes lesz az érettségid.
A teendő a következő:
Írsz egy kérvényt az iskolád igazgatójának, hogy mivel önhibádon kívül nem tudtál elmenni a szóbelire, PÓTLÓ vizsgát szeretnél tenni a gyakorlati rész beszámításával. Mellékelve az igazolás. Ha nem vagy 18, szülő is írja alá. Ezt a szüleid minél hamarabb vigyék be az iskolába. A pótló szót azért emeltem ki, mert ez fontos. Az igazgató ezt szinte biztosan el fogja fogadni, és ebben az esetben nem buksz meg és nem javítóvizsgára küldenek, hanem pótlóra, amit ugyancsak ősszel (vagy bármikor később) tehetsz le. Ennek két előnye van:
1. Beszámítják a megírt gyakorlatid eredményét, és a bukással szemben csak a szóbelit kell letenned.
2. Ha netán megbuknál, akkor még egyszer ingyen dobhatsz, mivel a rendes érettségi megszerzése előtt megkezdett vizsga első pótlóvizsgája és első javítóvizsgája ingyenes, így még két lehetőséged lesz. (Egyébként 25 ezer Ft.)
Ennél a megoldásnál egy keményfedeles érettségi bizonyítvány és egy törzslapkivonat üti a markodat a szóbeli végén.
Ezt azzal a feltételezéssel írtam, hogy egyébként most érettségizel, mert úgy tűnt a szavaidból.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!