Olyanok, akik 2014-ben voltak már szóbeli töri emelt érettségin leírnák, hogy mi volt a pontos címe a tételnek amit húztak?
nincs pontos cime.
A témakört húzod ki és azon belül vannak a vázlatpontok hogy miről beszélj.
Nekem pl a Honfoglaló magyarság társadalma/hadserege/felszerelése/gazdasága volt.
Ott van a témakör címe, nekem pl. "Magyarország gazdasága a XX. században (Bethlen-féle konszolidáció, gazdasági válság,
Rákosi-korszak gazdasága, gazdasági rendszerváltás)", ezen belül egy konkrét kérdés, és csak azt kell kifejteni. Magyarország gazdaságpolitikája 1949-56 között + néhány pontba szedett vezetőszempont, és sok forrás. Sok sikert! :)
Nekem Géza és Szent István volt a tételem. Az egyházszervezésről kellett bővebben beszélnem. :) Forrásból is volt két A4-es oldal. A vizsgáztatók is rendesek voltak. :)
Ne izgulj, meglesz az! :)
Nekem magyar-török küzdelmek volt, azon belül Hunyadi János hadjáratait, a nándorfehérvári csatát és a török-ellenes politikát és lehetőségeit kellett bemutatni, v vmi ilyesmi.
Hát el vagyok kenődve, nem ment túl jól, ebből a témából sajna nem voltam nagyon felkészülve :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!