Milyen szóbeli tételt húztatok emelt töri szóbelin?
Nekem Bethlen politikai pályafutása volt...alapból szeretem ezt a témát, meg a források is elég jók voltak, úgyhogy 50 vagy afölötti pontra számítok. Írtam 3 oldal vázlatot, azt elmondtam, nem szóltak közbe a vizsgáztatók (előttem lévőknél közbeszóltak), aztán utána feltettek 3-4 kérdést, amikre tudtam válaszolni, és ennyi volt.
Egyik ismerősöm az 1868-as nemzetiségi törvényt húzta, egy másik a kereszténység kialakulását (vagy terjedését, már nem tudom) a Frank Birodalomban, egy srác pedig az EU integrációját meg szerveit. Itt azért belekérdeztek olyanokban, amiről nekem fogalmam se lett volna.
Köszi kérdező, remélem...:D
Ja és szurkolok ^^
~17-es voltam c:
Kereszténység kialakulása, társadalmi problémái a Római Birodalomban. Még valami őskereszténységről is kérdeztek, az egyik forráson volt egy bárány, feszület mögötte, meg egy másik kép amin galambok voltak meg egy latin nyelvű szöveg. Egy szót sem tudtam erről mondani.
Elkezdtem magyarázni arról, hogy üldözték a kereszténységet egészen sokáig, majd milánói edictum, stb. De azt mondta az amúgy egyáltalán nem kedves vizsgáztató hogy ez 0-át ér amit elmondtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!