Van esélyem így bekerülni egyetemre?
Turizmus-vendéglátásra idén 428 a meghatározott ponthatár, viszont nekem csak 424 lesz.
Ha egy egyetemen egy szakra felvehető emberek számát 10 és között határozták meg, de első helyen csak 50-en jelölték meg, akkor van esélyem bekerülni, attól hogy a ponthatár alatt vagyok?
Amikor kihirdetik a ponthatárokat akkor aki elérte az bejutott, aki nem az nem.
Ki van találva a rendszer, mindent figyelembe vesz, azt is hogy ki mit hányadiknak jelölt hány ponttal, így fog kijönni egy ponthatár, aki elérte bent van, aki nem nem.
Nem értem, hogy lehet lepontozni az előttem szólót, mikor teljesen igazat írt és nem bunkó stílusban.
A rendszer minden jelentkezés pontszámát, sorrendjét figyelembe veszi. És nagyon egyszerű, amíg nem lesz ponthirdetés, nem tudsz spekulálni úgymond, mert minden azoktól függ, akik veled együtt ugyanerre a szakra jelentkeztek.
Ezért majd július közepén ott állsz majd egy kivetítő előtt/a telefonoddal a kezedben/net előtt, meglátod a pontszámot amit emellé a szak mellé írtak, és egyből tudni fogod, hogy felvettek-e.
Ha 424 lesz apontszámod és ez már fix, akkor ez azt jelenti, hogy ha 425-t ír ki vagy nagyobbat, nem vagy bent. Ha 424-et, pont bent vagy. Ha 423-at, akkor is bent vagy.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
(Egyébként nem én pontozgattam, se le, se föl.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!