Érettségi szóbelin ti mennyit tudtatok beszélni?
Ha 30 pontos a szóbeli, akkor 4 pontot kell elérni a sikeres szóbelihez, ez gyakorlatilag 2-3 mondat. Aki nem megy át érettségin,az nem tudom hogy jutott el egyáltalán a negyedikig. A szóbeli könnyebb mint egy órai felelés mert segédletet is kapsz (forrás,kötet,térkép).
Például történelemből itt a pontozás az oldal alján, ha elrendezed térben és időben a tételt az már 6 pont, csak meg kell keresned a térképen.
Mivel nem felsőfokún tanultam tovább és nem számított az eredménye, nem is tanultam szinte semmit még is a matek kivételével mindeegyik hármas-négyes lett.
Jó ezt így tőletek is hallani, az osztályomban is kb. mindenki így van vele, hogy nem lesz nehéz, de a tanáraink mindig csak azt hajtogatták, hogy tanulj mert szóbeli előtt már nincs sok idő tanulni.
Ez a pontozási rendszer így elég nevetséges, de legalább most már nem parázok :)
Köszönöm a válaszokat!
A nyelvtannál pl. kb. 4 mondat után leállított a tanár, mert látta, hogy megy.
Tuti nem beszéltem egyiken se 15 percet, pedig minden max pontos lett. A lényeget kell elmondani, normálisan, összeszedetten, ennyi. Ha kérdez, válaszolsz.
Amúgy az a tapasztalatom, hogy érettségin még az a tanár is jó fej, aki egész addig szemétkedett...
Szerintem egyik tantárgyból sem beszéltem 15 percig. Az a lényeg, hogy beszélj az adott témáról. Ha nem jut eszedbe az egyik mondat, akkor sem lehet megállni és azon gondolkodni, hanem mondani kell azt, ami rögtön az eszedbe jut az adott témáról. Nem azt nézik, nem mérik stopperrel, hogy valaki kitölti-e az adott időt. Az a lényeg, hogy az adott tételről beszélj, szépen és összeszedetten.
Sikerülni fog! :) Fontos a pozitív hozzáállás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!