SOS,30 tétel hat nap alatt, hogyan?
Szombaton szóelizek emelt töriből. Egyszerűen rosszul vagyok a töritől, de kellett emeltet választanom...na most a következő a helyzet:
Mindig halogattam, és sajnos meg lett az eredménye, itt van még hat napom, és csak egy tételt tudok! Napi 5-öt kellene megtanulnom, de fogalmam sincs, hogy hogyan tegyem. Átlagosan 2 óra kell egy tételre, és nem tudok koncentrálni.
Minden nap 10 óra tanulás meg nagyon sok....meg lehet ezt csinálni?:(
Minden nap 10 óra nagyon sok? Az egy átlagos vizsgaidőszak felénk :D
Eldöntöd, hogy meg akarod-e tanulni, és kész. Ha meg akarod, akkor hat napot feláldozol rá. Gondolj bele, már a nyarad ~80 napjából sem számít soknak, nem hogy egy egész évedet nézve, ha a jövőd miatt fontos hogyan sikerül a törid, akkor állj rá és kész. Gondolkozz, emlékszel rá mit csináltál egy hete 10 órán át? Csak néhány kép, ugye? Pedig akkor hosszúnak tűnt. Így lesz ez a tanulással is, borzalmasan hosszúnak fog tűnni, minden bajod lesz, de el kell dönteni, hogy képes vagy-e rá, van-e értelme.
Kétóránként tarts szünetet(ne amikor megtanultál egy tételt, mert akkor sietni fogsz), jegyzeteld ki a lényeget belőlük(amikor elkezded tanulni), beszélj róla valakivel(nekem ez segít a legtöbbet, elmondom hogyan tervezem a beszédet, mi a lényeg, a fő pontok, satöbbi), minden nap végén jutalmazd meg magad(de soha mielőtt kész a célod) a kedvenc sorozatoddal, vagy bármivel amit szeretsz csinálni, lazíts utána.
A magoláshoz hozzá vagyok szokva, 13 éven át kitűnő voltam, napi 6 órákat tanultam,de ebben az évben nagyon leeresztettem.
Köszönöm.:) Akkor viszont erőt veszek magamon....holnaptól kezdem, nagyon remélem, hogy menni fog!
simán
töriből akár 10-et is egy nap
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!