2016-ban fogok érettségizni. Valaki el tudná nekem röviden mondani, hogy addigra mi mindenben fognak a követelmények változni és eltérni a jelenlegitől?
17 vagyok és két év múlva végzem el a 12.osztályt. Németből már idén raktam érettségit (szóbelivel 85% körüli lesz), de nem igazán tudom, hogy mire lesz még szükségem.
Van ez az 50 óra kötelező Közmunka az érettségihez. Ezenkívül hallottam olyat, hogy kötelezően kell raknom természettudományból is érettségit (nagyon rossz hír :(), illetve az egyetemi felvételihez visszahozzák a szóbeli felvételiket. Ezekből mi minden igaz?
Valaki el tudná ezeket magyarázni? Ezek alapján választanék faktokat meg osztanám be a jövő évemet.
Köszi előre is!
Nem közmunka, hanem közhasznú szolgálat. A többi nem igaz. A természettudományos érettségi pl. a GYIK kedvenc rémhíre. A jelen állás szerint egyik se igaz ezekből. Ha mégis lesz valamelyik, akkor azt ezután fogják kitalálni, de az még ennél a kormánynál is valószínűtlen, hogy két éven belül vezessenek be ilyen fontos változásokat.
Az érettségi rendszer 2017-ig tartó változásai már tavaly ismertek voltak, a közhasznú szolgálaton kívül semmi lényeges, ami téged érintene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!