Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt töri szóbelin 20 percig...

Emelt töri szóbelin 20 percig nekem kell beszélni?

Figyelt kérdés
Nem csak felelet rész szokott lenni, hanem kérdezgetnek fogalmakat, stb. De 20 percnél nem lehet több. Sokan azt mondták, hogy csak felelni kell. És nem tudom mi van :D

2014. máj. 22. 14:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Tévedés, ha kérdeznek még tőled akkor nem vonnak le pontot, csak ha nem tudsz válaszolni. Persze ha egy értelmes mondatot se tudsz összerakni és csak kérdezgetésből áll a feleleted, akkor tényleg vonnak, de ha beszélsz és utána még feltesz a tanár 1-2 kérdést, amire jól felelsz, akkor nem vonhat le pontot. Nekünk pl. azt mondta a tanárunk, hogy 15 percet beszéljük és hagyjunk időt a kérdésekre, mert ha valamit nem mondasz el és benne van a javítókulcsban,de nincs ideje rákérdezne, na azért már vonhat le pontot.
2014. máj. 24. 21:38
 12/15 anonim ***** válasza:
Egyébként az M.o. gazdasága 14-17. században, nekem 9 oldal 12-es betűméret, gépelve, szóval azért van mit beleírni: Károly Róbert, Nagy Lajos, Zsigmond, Mátyás, kettő, majd három részre szakadás. Nekem ezek vannak benne.
2014. máj. 24. 21:42
 13/15 anonim ***** válasza:

Én nem erről beszélek.

Olvasd el ezt: [link]

Benne vannak az értékelési szempontok.

"A feladat megértése, tématartás, a lényeg kiemelése"

"Világosság, nyelvhelyesség, a felelet felépítettsége"

Ez azt jelenti, hogy ha te kihúzod a kiegyezést, és szépen elmondod, és utána megkérdezik, hogy honnan ered a Cassandra-levél neve, vagy feltesznek egy kérdést Kossuth és Deák viszonyáról, akkor valószínűleg nem fognak levonni, mert látják, hogy a lényeges elemek benne voltak a feleletben. De ha csak segítő kérdésre vagy hajlandó elárulni, hogy nemcsak belpolitikai okok vezettek a kiegyezéshez, hanem volt valami csetepaté, ami Ferenc Jóskát meggyengítette, akkor bizony kőkeményen le fognak vonni ezekből a pontszámokból, mert nem emelted ki a lényeget, és nem volt jól felépítve a felelet.

Tehát ami a tételhez tartozik, azt bizony a vizsgázónak kell összeszednie, levonás nélkül csak kiegészítő, pontosító kérdéseket kaphat.

Mondjuk ilyen kérdés lehet, hogy az egyik mondat kétértelmű, és a vizsgáztató meg akar győződni róla, hogy pontosan értette a jelölt a dolgot. Ha kiderül, hogy jól értette, akkor nem fognak pontot levonni.

2014. máj. 25. 13:08
 14/15 anonim ***** válasza:
Vagy mondjuk használ egy fogalmat, de nem magyarázza el, mert úgy gondolja, hogy ez egy alapvető fogalom, és nem szorul magyarázatra. A vizsgáztató meg akarja tudni, hogy pontosan érti-e, és belekérdez. Na így kerülhetnek elő fogalmak, és valószínűleg ezért sem kell levonni, ha jól válaszolt.
2014. máj. 25. 13:11
 15/15 anonim ***** válasza:
#13 Én a tanáromnak hiszek, aki évek óta vizsgáztat emelt szinten. Egyébként pedig én is azt írtam, hogy önállóan kell beszélni, de nem kell kétségbeesni, hogy rossz volt, ha kérdeznek. A másik pedig ha valamit kihagysz és rákérdeznek,de tudsz válaszolni, megkapod a pontot, de ha nincs idejük rákérdezni, akkor az úszik. Ezt mondtam el én és te kb. egy példát írtál, ami az elejét fedi a mondandómnak.
2014. máj. 25. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!