Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nyomozóként tudnék hasznosítan...

Nyomozóként tudnék hasznosítani egy általános orvosi diplomát?

Figyelt kérdés
Ált.orvosi+bűnügyi szakos diplomával ha elhelyezkednék nyomozóként,tudnám hasznosítani az orvosi ismereteimet?Nagyon érdekel mindkét terület,de erre még sehol sem kaptam választ,örülnék ha segítenétek.Köszönöm!
2009. dec. 28. 23:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

hát nyilván gyilkosságoknál lehetne haszna. Persze nem te boncolnád a hullákat meg nem te vizsgálnád, ha nyomozó vagy, de legalább értenéd, hogy mit ír az orvos a jelentésben, többnyire.

ez a két szakma nincs együtt egy embernél használatban szerintem.

egyik diploma már megvan?

2009. dec. 28. 23:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Két külön világ. Max igazságügyi orvosszakértő lehetnél így, de az meg nem nyomozó.

Csak miattad meg nem fognak variálni.

2009. dec. 29. 13:03
 3/7 A kérdező kommentje:

Nincs még diplomám.Orvosira készülök,de nem tudok elszakadni a bűnügytől...És eddig én is úgy tudtam ahogy Te,hogy nincs a kettőnek ötvözete.Egy hasonló kérdésre olyan választ írtak,hogy "sok orvos besegít a rendőrségen ha van ideje".Ha ez így van,erősítse már meg valaki!!!XD

Amúgy köszi a választ,valószínű igazad van,csak igazából nem ezt szeretném hallani:))

2009. dec. 29. 17:29
 4/7 anonim ***** válasza:

Igen besegít, akár főállásba is dolgozhat. De attól még nem lesz nyomozó.

Csak elé raktak mondjuk egy hullát, hogy mondja meg miben halt meg pontosan. Megállapítja, leadja a papírt, de a gyilkost már nem ő fogja megkeresni.

Igazságügyi orvosszakértő. Ez a foglalkozás neve (bár ebbe a boncoláson kívül több dolog is beletartozhat azért).

2009. dec. 30. 15:30
 5/7 A kérdező kommentje:

Nem konkrétan ig.ügyi orv.szakértő akarok lenni(annak +5 év a szakosodás),hanem a "sima" orvosi diplomát akarom használni a rendőrségen ha lehetne.

Amúgy úgy tudom,a Rendőrtisztin van átképzés ha már van egy diploma.Ha ez orvosi diploma,mennyi ideig tart az átképzés?

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2009. dec. 31. 13:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Bűnügyi orvosszakértő! Ez tudom még neked ajánlani. De miért nem kérdezed meg a legközelebbi Rendőrkapitányságot, például?
2010. jan. 1. 23:53
 7/7 A kérdező kommentje:
igazad van,ez lenne a legjobb...
2010. jan. 2. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!