Info erettsegirol velemenyek?
Jóvan megnyugodtam:D Szerintem nem volt amúgy nehéz, vagy is annyira nem tűnt annak... excelnél a %-oknál b_aszakodtam, nem tudtam függvénnyel hogy... o.O aztán megcsináltam képlettel, csak persze végighúzni akárhogy próbáltam abszolút hivatkozással minden sehogy nem ment, így egyesével mentem végig... na mind1, de ami a lényeg... utolsó! Szar napunk volt:D Hasonlóképp jártam... csak máshogy. Minden jól kezdődött, az iskolába az volt fenn amit kértem, ez már eleve f_asza! Sőt, volt mindenkinek még 1 gépe tartalékba, ha valami gond adódna. Ott is feltettek mindent, amit mindenki kért. Nagyon jó iskola.. legalább is ebből a tapasztalatból. Csak hát... nagyon kevés volt az idő. De ezt eddig is megtapasztaltam. Nem igaz, hogy nem csinálják meg ezeket a sorokat, hogy tényleg elég-e az idő... 4 órát simán adnék rá. A földrajz érettségit (emelt) megírtam vagy 45 perccel előbb, azután csak nézegettem át stb. De ezt meg be se lehet fejezni o.O
Na de ami a végén jött... ezért mondtam. hogy a 3. válaszolóval együtt tudok érezni... Tudni kell, hogy már kezdetben is a word a megnyitott file-t új ablakba nyitotta meg, oké ez nem volt gond neki mert eltudtam menteni, hiába volt 2 ablaknyi izé, egyik üresen, valamiért ez így volt és rendesen 1 file lett belőle ami kell. Jött az excel. Új munkalap. DE ÚJ ABLAKBA NYISSA MEG MIÉRT IS NE.... pont a 2012. Oké, mondom talán ez is egybe tartozik nincs semmi, ha elmentem egyiket vele mentődik a másik is. Vége érettséginek kb, mondom nyomok egy mentést a 2012-re biztonság kedvéért. ( szerintem itt kellett volna szólnom, vagy nem tudom... ) Ki írja, hogy biztosan módosítom-e és cserélem-e a mit tudom én milyen txt ( forrásfile ) tartalmát... MIVAN?! Mégse. Oké, akkor mentsük el másik " excel munkafüzetbe " vagy mi az, hátha így is elfogadják. Mentés másként, beírom a kívánt nevet és utána egy egyest, mert az eredeti ugye megvolt a 2011-es munkalappal. Mentés. Kilépek. Nem is rinyált semmi, oké. Megnyitom és üres. -.- Access-nek meg neki se tudtam állni, mert nem volt időm... de az előttem lévő pali ( elv. kell neki az infó a 2. diplomához vagy mit beszélt ), na az aztán pikk-pakk. Talán még előbb is végzett...
Szóval van egy kb. wordöm meg egy kb power pointom ( ezeket végig csináltam, csak tudom valahol valamit, kis dolgokat nem tudtam, powernél meg utolsóra nem volt idő ) meg egy excel az első munkalappal. Diagram nélkül. Ha annak neki állok végképp nem lett volna idő power pointra se xd Meg aztán úgy is b_aszhattam volna úgy látszik -.-
Szóval reménykedek benn, hogy azért valahogy az 50-55% meglegyen, aztán szóbelivel a legjobb lenne 60, csak mivel ha jól tudom 30 pontot ér, így.... ja, pf.
Itthon meg megírtam 91%-ra, igaz időt nem néztem. Lehet jobb lett volna úgy irkálni... de akkor lehet nem bennem van a hiba, ha másoknál is előfordult hasonló. :P
Már a kezdésnél elég meredek volt az a szövegtükör kifejezés. Rájöttem 2 perc alatt, de azért elég nagy szint különbség ahhoz képest, mint amikor csak bepötyögöd a margók méretét.
Az előző évekhez képest elég nagy szabadságot adtak a wordben, és előjött az emelt szintről megszokott olvasd le a mintáról szöveg.
Powerpoint-nál nem volt igazán nagy kihívás, bár a képszerkesztést kihagytam, mert túl sok idő lett volna a pontszerzési lehetőséghez képest.
Excel-nél a 9-es nem sikerült, pedig annyira nem volt nehéz, de ott a stresszben nem jött az ihlet.
Access utolsó 2 feladatánál csak pislogtam, bár amúgy sem az erősségem.
Összességében szerintem sokkal nehezebb volt az előző éviekhez képest. Otthon megcsináltam azokat és 95% körül hoztam az eredményeket, de most nagyon örülnék a 80%-nak, inkább 75 lesz... :(
Hát számomra a gitár volt a legkönnyebb, mert adtak GIMP-et, és én itthon is azzal dolgozok.
Illetve ez csak számomra nem volt egyértelmű?
"Majd a gitár képe az animáció után tűnjön el a következő kattintásra! A felsorolások kattintásra jelenjenek meg egyenként!"
Most akkor egy vagy két kattintás kell? Külön tűnjön el a gitár, és külön jöjjön az új, vagy egyszerre? F**ér nem lehet értelmes épkézláb mondatban megfogalmazni?
Jaja azt kifelejtettem, vagy írtam? Nem tudom xd A szövegtükör... csak sejtettem, hogy talán a szöveg terjedelmét jelenti hosszába, hogy mennyi legyen. De ez csak úgy jött, korábban nem kellett ezt tudni, azt se tudtam hol keressem így nem is kerestem mert hát....
Az ábráról olvasással nem volt gond szerintem, lehet viszonyítani a dolgokhoz. :)
A 9-es feladatot speciel tudtam, először azt hittem, hogy a régióhoz tartozó megyét kell beírni, úgyhogy először Adatbázis mezővel csináltam, de aztán nem tudta megadni a dolgot... gondolom azért, mert 1 régión belül több megye is van vagy nem tudom. Aztán jött az index+hol.van kombó, ami már kiírta a megyét. Mondjuk ha egy régión belül több megye van, akkor hogy... nem tudom na mind1 xD Valami hozzá tartozót kiírt, aztán még 1x elolvastam a feladatot és ja nem is ezt kéne... és akkor beugrott a szumha, csak hát ugye ez mind elveszett....
Én PS-t használok itthon, de azt könnyen meglehetett csinálni paint-ba is. ( legalább is win7-en biztosan )
Én azt úgy értelmeztem, hogy bejön a szöveg, hozzá a gitár, majd kattintásra eltűnik és valahogy jön a kövi így... vagy mi xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!