Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jelenleg Magyarországon...

Jelenleg Magyarországon legjobb esetben mennyit keres egy frissen végzett orvos? (rezidens)

Figyelt kérdés
Itt gondolok a bértábla szerinti alapbérre, ösztöndíjakra, ügyeleti díjra. Valaki tudna leírni részletesen konkrét példákat? Kérlek nettóban írjatok. Tegyük fel, hogy hiányszakmát tanul.
2014. máj. 15. 19:03
 1/4 anonim válasza:
Én nem tudom pontosan, de az orvos nagybátyám szerint egy cikkben azt írták, hogy annyit, mint a pesti utcaseprők. Szóval elég rosszul keresnek... Egyébként én is orvos szeretnék lenni :)
2014. máj. 17. 12:06
 2/4 anonim ***** válasza:

Jelenleg egy kezdő orvos amikor az első három évében bruttó

205 320 Ft alapbért kap. Ebben nincs benne az általad írt plusz pótlékok. Ezeket nem lehet pontosan tudni, mert az adott munkahelytől függ. Markusovszky plusz ösztöndíj ha elnyeri a kezdő rezidens nettó 100 Ft bevétel a fizetés mellé.

Ha a kezdő bruttó 205.320 mellé úgy 50 ezret biztosan összeszed pótlékokból..az annyit tesz hogy van 160.000 nettó fizetése és a nettó 100.000 ösztöndíja...ennyi bevétellel számolhat.

2014. máj. 17. 23:41
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2014. máj. 18. 09:16
 4/4 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzátennék, hogy azért ügyelettel jóval több is összejöhet. (70-100e)
2017. szept. 4. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!