Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kinek hogy sikerült ma az...

Kinek hogy sikerült ma az emelt biológia érettségi?

Figyelt kérdés
Ti kb. hány százalékra számítotok? Mi ment jól és rosszul?

2014. máj. 14. 12:53
1 2 3 4 5 6
 11/52 A kérdező kommentje:
Többieknek kb. hány %-os lett ???
2014. máj. 15. 13:35
 12/52 anonim ***** válasza:

(Az első válaszoló vagyok.)

Nekem is 80% körül lesz. Gratulálok nektek:)

2014. máj. 15. 13:42
 13/52 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Bár én már túlestem ezen az emelt biosz, emelt kémia mizérinán, gondoltam, beírok.

Mindenkit megnyugtatok, hogy a 80%-os írásbeli nagyon szép eredmény, és aligha ez lesz az átlag.

Ráadásul szóbelivel tovább is lehet szépíteni.

Szóval, hajrá, sok sikert mindenkinek. :)

2014. máj. 15. 14:10
 14/52 anonim ***** válasza:

Nekem kb. 85% lesz. A vesés számítást benéztem, nem vettem észre , hogy ott a 90%, szóval azt nem számoltam bele. Meg még ilyen hülyeségek.. Az Y kromoszómát X-nek néztem, és szerintem az ingerületvezetés jobban lassult a Tawara szárakban, mint a His-kötegben. A legeltetés elsivatagosítja a területeket, a patkányok memóriájának az nemenként eltérő eredményeit is vizsgálták. Jó.

:D Szóval nem katasztrófa. Bezzeg ez a mai kémia.. Hm-hm. Hát majd meglátszik. ÁOK-sok rettegjenek, remélem jövőre én is ott leszek! :D

2014. máj. 15. 14:21
 15/52 anonim ***** válasza:
Ahogy az eddigi válaszokat elnéztem, mindenki 80% fölött van. Sajnos nekem 72% lett csak, esetleg ha még számításokra adnak kegyelemből 1-1 pontot, akkor az még följebb vinné. Ezek után a szóbelimnek 50 pontosnak kell lennie. Ráadásul a kémiám se lett valami jó. Amúgy nekem is ÁOK lenne a cél, de hát majd meglátjuk, de nem igazán reménykedem.
2014. máj. 15. 15:34
 16/52 anonim ***** válasza:

Korábbi hozzászóló vagyok. Én ÁOK-ra járok, és rengeteg ismerősömnek nem lett ilyen írásbelija (gondolok itt pl. a 72%-ra, nemhogy a 80-ra.) Tényleg nem az itteni önbevallás a reprezentatív, tavaly is hemzsegett a GYK a 80,90%-osoktól, mégis 383 volt a ponthatár vidékre, Pestre is 423, ha jólm rémlik. Ezekkel a százalékokkal mind nagyon jók vagytok eddig, további kitartást, még egy nagy hajrá vár rátok. Ha a kémiát nem rontottátok el, és ezt a szintet tartani tudjátok (akár a 70%-ost is) szerintem jó esélyeitek vannak, hacsak nem kapott valami agyturbózó szert a komplett évfolyamotok.

Remélem, mindnyájatok ÁOK-s lesz jövöre, kivéve, aki nem az akar lenni. :)

2014. máj. 15. 15:57
 17/52 anonim ***** válasza:
9-es!!! neked mi bajod van???? Ez volt a kérdés, mintha az lenne a bajod, hogy ide írtam. Inkább te ne írj ide, ha nem tudsz semmi értelmeset a kérdéssel kapcsolatban hozzátenni...
2014. máj. 15. 16:19
 18/52 anonim ***** válasza:

Szerintetek nem voltak problémák, hibák a feladatokban?

- szerintem hibás volt az a kromoszóma-kép, én vagyok vak, vagy ti is XX 23. kromoszómát láttatok???

- a Barr-testről nem is kérdezhetnének (a vizsgakövetelményben nincs benne)

- a grafikonról azt egyáltalán nem lehet leolvasni (birkás), hogy elsivatagosodik legeltetés hatására a környezet, viszont azt igen, hogy a birkatenyésztők több juhot tarthatnak egy bizonyos egyedsűrűség eléréséig...

2014. máj. 15. 16:30
 19/52 anonim ***** válasza:
100%
Bionikára jön valaki? :P
2014. máj. 15. 18:42
 20/52 anonim ***** válasza:
100%

18-asnak:

Az X és az Y kromoszómát méret alapján lehet megkülönböztetni. Az X kromoszóma nagy, minden embernek van, rengeteg nélkülözhetetlen gént tartalmaz. A Y kicsi sokkal kevesebb génnel, pontosan emiatt van szükség a nőkben az egyik X kromoszóma inaktiválódására (Barr test), hogy a géndózis megfelelő legyen.

Ha ezt nektek nem is kell tudnotok, akkor is a két kromoszómát egymás mellett elnézve nyilván nem lehet mind a kettő "ugyanolyan".

Barr test: a kérdés lényege nem magára a fogalomra ment ki, ráadásul oda is van utána írva egyből, hogy mi is ez; nyilván a kérdéseket összeírók is tisztában voltak vele, hogy nem kell ismernetek a fogalmat. Ezt nem fogják elfogadni, ha fellebbezel.

A birkásat nincs erőm most átnézni, bocsánat. Holnap azt is megnézem, jó? =)

2014. máj. 15. 20:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!