ELTE természettudományi kar (földrajz szak) vagy pedagógiai és pszichológiai kar?
Legjobb tudomásom szerint, most már csak osztatlan tanárképzés folyik két szakra, azaz kétszakos tanárok vannak mostantól ( kb mint régebben).
A bolognai rendszer msc pedagógus képzése utoljára 2016-ban indul, de oda már nem jelentkezhetsz csak ha rendelkezel a szükséges minimum 10 kredittel pedagógiai tárgyakból (pszichológia, gondolkodók a pedagógiában, személyiségfejlesztés, pedagógia I.-II. stb tárgyakból választva), és a bsc diploma.
ELTE Pedagógia és Pszichológiai Karon van már csak tanári osztatlan képzés (alap- és mesterképzés).
A földrajz mellé többféle szakot választhatsz minornak, ezek a felvi-n vannak fennt, matematika és az angol is biztosan van. A képzés időtartamában nem vagyok biztos, ha jól tudom 10 félév, de ennek nézz utána, mert van amelyik több! A gyakorlatot az iskola biztosítja, ők jelölnek ki egy helyet, ezek általában az ELTE gyakorlóiskolái (Trefort, Apáczai, Radnóti, Fazekas stb.)
"És van arra lehetőség, hogy én válasszak gyakorlathoz iskolát?"
Bemész a tanulmányi osztályra, illetve a szak felelőshöz, és megbeszéled velük. Lehet, hogy elfogadják, de azért ne éld bele magadat, viszont egy próbát megér mindenféleképpen.
Miért szeretnél tanár lenni amúgy?
Pár infó:
Ha nem gyakorlóiskolája az ELTÉnek, akkor 1000%, hogy nem mehetsz oda, ne is ábrándozz róla.
Éppen azért vannak kijelölve gyakorlóiskolák, mert ott fel vannak készülve a tanárok a kistanárok érkezésére, és megfelelően képzettek, hogy mentorok legyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!