Milyen esszék várhatóak és csaták a mostani történelem érettségin?
#1 Ez nem igaz. A közép és emelt szintű történelem érettségik írásbelijének tartalmi részére mindig adnak ki részletes tájékoztatót. Ezek kb. 6-7 oldalon keresztül taglalják az egyes korszakokat, illetve az egyes megközelítéseket. Pl. "Az athéni demokrácia kialakulásának folyamata" vagy: "A népvándorlás legfontosabb mozzanatainak és résztvevőinek..."
Az írásbeliken ezeket kérik számon.
A kiadott tételek pedig a szóbelire fognak kelleni, lehet olyan rész, ami összevág, de nem feltétlenül.
Nem szerettem/szeretnék vitatkozni és egyébként van igazság abban amit mondtok.
#4 A válaszom nem csak fikázás akart ám lenni, hanem egyfajta válasz is (Kérdező, olvasd el az oktatas.hu-n kirakott "összesítőt")
#3 Ezzel az "azt húzunk rá amit akarunk" dologban igazad van, de pl. Caesar emelt törin simán kizárható, azt tök fölösleges megtanulni- ellenben nekem nagyon sok jegyzetem van róla középiskolából. Szóval, ha a jegyzetekből próbálnék készülni akkor jó sok időm elszúrnám.
Erről a leírásról van szó egyébként:
Arra viszont mindenképpen érdemes figyelni, hogy bár az esszékérdések ezekből a témakörökből vannak, a rövid választ igénylő feladatsorokban tényleg bármi előfordulhat a négy év anyagából. Persze mivel a feladatlap kb. 50%-ban XIX-XX. századi történelemmel kapcsolatos kérdéseket tartalmaz, az ókorral kapcsolatos rövid feladatok pl. az elmúlt években csak 4-5 pontot értek és esszé sem volt a korszakból. Szóval pánikszerű utolsó átnézésnél inkább a XIX-XX. századot nézd át.
A kiadott szóbeli tematikához viszont, ahogy ezt a többi válaszoló is kifejtette, nincs köze az írásbeli feladatsornak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!