Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha a 3 éves, hallgatói ösztönd...

Ha a 3 éves, hallgatói ösztöndíjszerződés alapján államilag finanszírozott képzésemet 5 év alatt végzem el, akkor csak 1 félév tandíját kell készpénzben kifizetnem, vagy mind a 10-et?

Figyelt kérdés
2012-ben vettek fel.
2014. máj. 2. 21:29
 1/6 reptoid ***** válasza:
Az állam által biztosított ösztöndíj felét kell kifizetned. Ez nálad 5 félévnyi díj.
2014. máj. 2. 23:58
 2/6 reptoid ***** válasza:

Bocsi, jobban belegondolva a második mondatom butaság. Eleve max csak 4 évig lehetsz államis egy 3 éves képzésen.

Nyilván ha 4 évnél tovább maradsz, akkor már további féléveid fizetősek lesznek, szóval csak 8 félév felének megfelelő díjat kell visszafizetned.

2014. máj. 3. 00:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Akkor kell a felét visszafizetni, ha nem sikerül elvégezni. Itt viszont arról van szó, hogy el sikerül végezni, csak valahány félévvel többet csúszok. Alapból 4,5 év áll rendelkezésre, ez rögzítve van a szerződésben. Vagyis, ha 5 év alatt végzem el, akkor 1 extra félévvel csúsztam.
2014. máj. 3. 00:18
 4/6 reptoid ***** válasza:

Hol van benne a szerződésedben, hogy 4,5 éved van rá? 1,5 szeres időről beszél, de az csak egy keret, nem írja felül a felsőoktatási tv-t.

A felsőoktatási tv szerint egy adott képzésre csak n+2 állami félévet használhatsz el.

A szerződés pedig azt írja, hogy államis képzésen kell megszerezned az oklevelet. 4 év után te már nem leszel államis, vagyis befejezni sem fogod államisként.

2014. máj. 3. 09:31
 5/6 A kérdező kommentje:
Értem
2014. máj. 3. 10:25
 6/6 A kérdező kommentje:
A szerződésben az van, hogy a képzési időm másfélszerese alatt kell elvégeznem. Azt én nem látom, hogy írná, hogy a teljes idő alatt jogosult kell, hogy legyek állami ösztöndíjra. Vagyis elvileg szerintem bármikor válthatnék önköltségesre is, akár saját döntésből, akár azért, mert a felsőoktatási törvény alapján csak 4 támogatott félévem lehet.
2014. máj. 3. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!