A régebbi TÖRTÉNELEM érettségikben kb. melyik feladatok számítanak 11. es anyagnak/ feladatnak?
Mennyire régebbire gondolsz? Nekem ismeretlen forrás volt megadva, voltak kérdések hozzá, azokra kellett válaszolni.
Voltak egyetemes illetve külön magyar töris kérdések.
Szerintem egyértelmű, hogy amit 11.osztály végig tanultok, legfeljebb az lehet benne. Nyilván korábbi ismereteket kérdezhetnek, pl görög városállamok, honfoglalás, Amerika felfedezései stb.
Amik eddig voltak, az összes érettségi történelemből, na azokból kb melyik lehet a 11.-es anyaghoz kapcsolódó?
Pl. mondjuk a 2010-es érettségibe, az 1 és 3. feladat. Kb így gondoltam, hogy melyik feladat, vagy esszé kapcsolódhat a 11.-es anyaghoz.
Hányadikos vagy? Gondolom ha látod, azért el tudod dönteni hogy tanultad-e már korábban vagy sem. Ez a 2010-es, de fent van a többi is:
Az egyik törikönyv 11.-esnek írja az 1714-1914 közötti időszakot. Szóval felvilágosodás, forradalmak, reformkor, nemzetállamok, kiegyezés, I. világháború előtti időszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!