Gazdálkodási és menedzsment szakon mennyire nehéz a matek?
Szerintem elég húzós, statisztikával együtt.
2-2 félév van belőlük.
Sok helyen szórótantárgy, keveseknek megy különtanár nélkül szerintem.
Integrálás, deriválás, valószínűség,mátrix, stb.
Sok hasznát nem veszed, be kell gyakorolni és kész.
Én is ezen a szakon vagyok, most végeztem el az első évet (:
Nekem a matek első félévben pokolian nehéz volt, hetente egyszer el kellett járnom külön tanárhoz egész félévben.. a tananyag teljesen más mint középiskolában, totálisan új az egész, elengedhetetlen hozzá a logika. A vizsgán az összes feladatot megcsináltam, úgy éreztem egy 3-as 4-est legalább kapok, de így is csak 2-es lett, de legalább elsőre átmentem (mondanom sem kell, mindenkinek ez a fő célja analízisből..) A második félévben már egy fokkal könnyebb volt a matek, kicsit lazábbra is vettem, mint előző félévben, de ugyan úgy tanultam rá.. Mondanom sem kell, elsőre meghúztak.. A matek odaülős, hiába vagy jó, minden héten le kell ülni tanulni, különben elveszel benne és lemaradsz.. ha csak nem vagy nagyon penge matekos.. Másodjára meglett az a vizsgám is, éjt nappallá tevő tanulás árán egy héten keresztül. A mikro és makroökonómia matek része sem egy leányálom, pokolian unalmas és nagyon lehet vele szenvedni és persze nem utolsó sorban csúszni is. Ugyan ez a helyzet a matekkal. Idén év végén nem egy ember ült be hozzánk, elsősökhöz vizsgázni, aki már végzős és egyedül az analízise nincs még meg..
Szóval nem lehetetlen elvégezni, de sajnos tényleg odaülős tárgy az analízis 1-2, a makro-mikroról nem is beszélve..
Én mindenesetre nagyon szeretem ezt a szakot, szerintem érdekes és kihívás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!