Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Németesek! Segítene valaki?

Earth4 kérdése:

Németesek! Segítene valaki?

Figyelt kérdés

Ezeket a mondatokat kellene lefordítani, bármiféle segítségnek örülök!

1. Ha kapok egy kocsit apától, külföldre utazok.

2. Ha veszel nekem csokit, nagyon örülök neki.

3.Ha keveset iszol, jobban látod az utat.

4. Ha most mész a boltba, nem kapsz semmit.

5.Ha repülővel utazok Londonba, sok időt spórolok meg.

6.Ha kedves vagy velem, kapsz egy tollat.

7.Elmegyek a boltba, ha adsz egy kis pénzt.

8.Felmászok a fára, ha ráérek.

9.Megvesszük a házat, ha tetszik.

10.Elveszem feleségül, ha gazdag.

11.Felhívom Ágit, ha megtalálom a telefonom.

12.Megbüntet az ellenőr, ha megmondom neki a címem.

13. Ha elég korán bevásárol, kap még tejet.

14.Ha a diákok keveset tanulnak, rossz jegyeket kapnak. 15. Ha elhagy,valóban egyedül maradok

16.Ha az idő szép marad,kirándulunk.

17.A vezető nem okoz balesetet, ha elővigyázatos. 18.Odaadom neked a tollam, ha veszel nekem fagyit

2014. ápr. 22. 19:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
sztem kezdd el, és majd kijavítjuk ;) nehogy már más csinálja meg helyettedXD
2014. ápr. 22. 19:38
 2/11 A kérdező kommentje:
Azta, ez aztán nagy segítség...
2014. ápr. 22. 20:44
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

azta, ennyi idő alatt már megírhattad volna... ;)

segítségre van ez az oldal....ilyennél pl ha nem érted a nyelvtant, arra kérdezel....

de te nem arra kérdeztél rá, hanem burkolta azt várod, h vki megírja a leckédet -.-

2014. ápr. 22. 21:40
 4/11 A kérdező kommentje:
képzeld, úgy felidegesített az első kedves és jóindulatú válaszadó, hogy mérgemben megírtam 20 perc alatt. Igen az oldal segítségkérésre van, és írtam is: "bármiféle segítségnek örülök"-> nagyon rosszindulatúnak kell ahhoz lenned, hogy ebből azt szűrd le, hogy én azt várom el, hogy valaki szóról szóra leírja a feladatok megoldását. Egyébként ha csak ennyivel tudsz hozzászólni, akkor szerintem inkább tartsd meg a kötekedő válaszaidat magadnak! ;)
2014. ápr. 22. 21:54
 5/11 anonim ***** válasza:
Igazad van kérdezö! Nem tudom, hogy miböl gondolják sokan, hogy itt mindenki csak a házi feladatát akarja megcsináltatni.
2014. ápr. 23. 19:21
 6/11 A kérdező kommentje:
köszi, az egyetértést! :) Végre egy értelmes ember
2014. ápr. 27. 18:20
 7/11 anonim ***** válasza:

Kérdező, konkrétan milyen segítséget vártál volna? Ha leírod az általad fordított német mondatokat, akkor tudtunk volna segíteni abban, hogy megmondjuk ha esetleg van benne hiba. De idelöksz 17 magyar mondatot, hogy ezeket kellene németre fordítani, szerinted mégis mire gondolnak a többiek? Persze hogy arra, hogy más csinálja meg helyetted.

Esetleg ha írsz konkrétumot, hogy miben nem vagy biztos, valamelyik igét nem tudod, vagy vonzattal van probléma, akkor máris árnyaltabb a kép, de így ne csodálkozz azon, hogy kezd kissé elegünk lenni, hogy napjában jönnek a gyerekek ide házifeladatot csináltatni másokkal és még arra se veszik a fáradtságot, hogy legalább megpróbálják megcsinálni.

Természetesen ha te nem ilyen vagy, akkor elnézést érte és akkor a nagyon kis számú kivételhez tartozol.

2014. ápr. 27. 18:25
 8/11 A kérdező kommentje:
Már ne is haragudj, de nem értem hogy mire van ekkora igazságérzeted, hogy kötelességednek érzed "megmondani a magadét" bárkinek is ezen az oldalon. Nem tudom felfogni, hogy miért kell egyből a másikat le hülye gyerekezni mert segítséget kér, ez az oldal arra van. Még éppen az is beleférne hogy valaki a házi feladatát csináltatná meg 1x, 2x, nem értem mi lenne abban a rossz. Most ha tudja valaki a megoldást, miért kell szemétkedni, teljesen normálisan fel van rakva a kérdés, akkor nem kell semmit írni rá, ha csak akadékoskodsz. Egyébként én sem az vártam volna, hogy szóról szóra írják le nekem a megoldást, csak mondjuk 1-1 mondatot írjanak le példának vagy akármi, vagy csak a nyelvtant vagy szavakat. Azért szomorú hogy ilyen emberek vannak hogy a másik megsegítése helyett csak még 1-et belerúg, vagy beszól, annak megsegítése helyett. ;)
2014. ápr. 28. 15:41
 9/11 anonim ***** válasza:

Na azért te is szállj le szépen arról a magas lóról, mert teljesen igaza volt az első hozzászólónak.

Próbáld már meg felfogni a hatalmas nagy önérzeted mellett, hogy ebben a formában, ahogy feltetted a kérdést, az nem segítségre irányult, hanem hogy valaki csinálja meg a házidat helyetted.

És nehogy azt hidd, hogy azért nem csináljuk meg másnak a háziját,mert mi akkora nagy szemetek vagyunk, hanem mert azzal egyáltalán nem segítünk nektek, sőt.... de persze az igazságérzeted ebből csak azt veszi le, hogy direkt nem segítünk. Az érettségit ne tegyük le helyetted?

És nehogy azt mondd már, hogy ha valaki csak 1x vagy 2x csináltatja meg itt a háziját, akkor nem fogja továbbra is itt megcsináltatni valakivel, ja persze.... Mutass már nekem egy olyan diákot, aki azt mondja, hogy "nahát, fél percet nem kellett foglalkoznom a házimmal mert mások simán megcsinálták helyettem, de jó, akkor innentől kezdve viszont magamtól csinálom meg..." ezt ugye te se akarod elhinni.

Amúgy meg, ha csak egy két példamondatot szerettél volna, akkor miért nem azt írtad? Légyszi segítsünk, mert nem igazán érted a feladatot és nem tudod hogy kell elkezdeni. Derogált volna ezt leírni mi?

2014. ápr. 28. 15:49
 10/11 A kérdező kommentje:
De ha te ezt kiszűröd ebből a kérdésből, hogy én mindenáron a házimat akarom megíratni, de te nem vagy hajlandó segíteni akkor minek szólsz hozzá, komolyan nem fogom fel, ez tényleg kötöszködés!! tényleg nagyon rosszmájú itt sok ember. egyébként tényleg meg tudtam csinálni csak azért persze hogy jobb lett volna segítséggel, és én tudom magamról hogy néhány gondolat segítségével sokkal hatékonyabb munkára lett volna lehetőségem. Az is elég sokkoló hogy ha valaki egy segítséget igénylő kérdést rak fel akkor szinte alig, vagy egyáltalán nem érkezik válasz... de ha vitáról van szó egyből dőlnek a válaszok
2014. máj. 8. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!