Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen hivatás...

Szerintetek milyen hivatás lenne számomra a megfelelő? Mi illik hozzám? Milyen irányban tanuljak tovább?

Figyelt kérdés

Mindenképp egyetemet szeretnék végezni. Nyelvek jól mennek, tehát valószínűleg külföldi egyetemre készülök.

Legszívesebben gyerekekkel foglalkoznék, kicsiktől a nagyokig :) Voltam önkéntes óvodában, nagyon élveztem! Érdekesnek találom pl. az íráselemzést, a kisebbeknél a gyermekrajzok elemzését, ilyesmivel is szívesen foglalkoznék, érdekel a pszichológia is. A tanítás is vonz, azon belül is sok minden. Illetve mániám az egészséges életmód, a sport. Komolyan, ebben megszállott vagyok :) Egy időben dietetikus szerettem volna lenni, de igazából az van, hogy én kifejezetten kisgyerekekkel és fiatalokkal szeretnék dolgozni a jövőben. Nem pedig elhízott felnőttek, vagy cukorbeteg idősek étrendjével. Nem mintha ezt nem tartanám szép hivatásnak. Magamat nem tartom megfelelőnek erre a pályára.

Szóval szerintetek milyen foglalkozás az, aminek során gyerekekkel dolgozhatok, köze van a tanításhoz, pszichológiához és sporttal, egészséggel kapcsolatos összefüggése is van?

Ami talán még fontos lehet: könnyen megtalálom a közös hangot bárkivel, jól kijövök az emberekkel. Külső vélemények alapján empatikus és kreatív vagyok. Igyekszem mindig jól teljesíteni bármiről van szó, és szeretek csapatban dolgozni.

Gimnáziumba járok, kitűnő tanuló vagyok, különösebb problémám egy tantárggyal sincs. Tudom, hogy középiskolában még könnyű az élet, ezt csak azért írtam, hogy esetleg ha ez alapján esne ki valamilyen foglalkozás, hogy mondjuk rossz vagyok matekból... Értitek :)

Előre is köszi, annak aki válaszol!

2014. ápr. 19. 17:31
 1/3 anonim ***** válasza:

Amennyiben a beteg gyerekek is szóba jöhetnek, úgy én mondanám a konduktort vagy a gyógytornászt, mert azokban meg van mind amit felsoroltál.

Ha inkább egészségesekkel foglalkoznál, akkor a rekreáció-egészségfejlesztés alapszakot javasolnám, ennek utána tudsz nézni a felvin, ill. a szakot kínáló egyetemek honlapján.

A testnevelési tanári sem lenne utolsó választás számodra, ott is meg van minden amit felsoroltál, bár inkább a sportra kihelyezve a hangsúlyt.

Azt nem tudom, hogy külföldön az ilyen jellegű képzések hogyan zajlanak vagy hogy mi a megfelelőjük.

2014. ápr. 19. 18:15
 2/3 Nádszálkisasszony ***** válasza:
Gógytornász, gyógypedagógus, tanító, óvodapedagógus, gyermekpszichológus, konduktor. Hirtelen ezek jutottak az eszembe! :) Esetleg gyerekorvos? :)
2014. ápr. 19. 23:28
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nagyon jókat írtok! :-)
2014. ápr. 20. 07:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!