Szakács szeretnék lenni de a szüleim azt szeretnék ha egyetemre járnék hogyan mondjam meg nekik ezt, folyton arról vitatkoznak hogy jogra vagy közgázra vagy orvosira menjek?
Azt tedd, amit szeretnél.
Mondd meg, neked egy életen keresztül kell azt csinálnod, (jó esetben), fontos, hogy örömöt lelj a munkádban.
jog, közgáz, orvosi... te biológia, kémia, angol, matek és történelem faktos voltál?? Talán kezdd ezzel, hogy pl sosem fogsz leérettségizni úgy biológiából, meg kémiából(ha nem vagy faktos), hogy orvos lehess...
Nővéremet is izélgették, hogy legyen orvos, ő meg kiröhögte őket és mást írt be a jelentkezési lapra. SZóval csak bátran, ne hagyd magad :)
Az a baj hogy apa orvos anya meg közgazdász és jogász
és hát számukra elvárás a diploma bátyámra is ráerőszakolták de ő miután letette elment hajóra pincérnek
én is hajón szeretnék dolgozni csak szakácsként.
Ne add fel.Hidd el kérdező,megbánnád csak kinszenvedés lesz az egész és nem igazán fog menni.Engem is odakényszerítettek egyetemre,hát mit ne mondjak a hátam közepére az egészet ;)
Ne hagyd magad,mond meg,hogy nincs jogukban eldönteni helyetted mit akarsz,a te döntésed,különben is egy jó szakember többet ér mint egy PHD-s nulla tapasztalatú kölyök.Szorítok neked,mond meg,hogy neked kell végezned az adott dolgot,és te örömet akarsz lelni a munkádban nem pedig boldogtalanná válni.
22F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!