Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Informatika érettséginél...

Informatika érettséginél Access-nél mindenképp kell/ajánlott az SQL ismerete?

Figyelt kérdés

Eddig 2 korábbi érettségifeladatot csináltam meg, lekérdezéseknél a megoldásban mindig SQL kódot adnak meg, és néha tudom, hogy meg lehet oldani SQL nélkül is, mert több feladatnál sikerült, de van pár, amit SQL nélkül fogalmam sincs hogy kell megcsinálni.

Én vagyok béna, vagy tényleg van olyan, amit SQL nélkül nem lehet megcsinálni?

Access sosem ment annyira suliba, szóval annyira profin nem ismerem a programot, de nem tudom, hogy SQL-t kezdjem el tanulni, vagy az nem kell, csak jobban ismerjem meg a programot? Egyébként az Access feladatok 70%-a minimum sikerülni szokott, de jó lenne, ha a maradék 30%-a is menne.

2014. ápr. 17. 14:04
 1/3 anonim ***** válasza:

Az SQL ismerete csak emelt szinten szükséges, és ott is csak max. 1-2 feladatnál. Az egy más kérdés, hogy a megoldást SQL-ben adják meg, az a tanároknak szól. Így egységes, mert ugye Access nincs az érettségin, csak adatbázis-kezelés, azt meg sokféle programmal lehet csinálni.

Viszont ha az SQL megoldásokat beírod az Accessbe, akkor a nézet váltásával meglátod, hogy néz az ki a rácson. Na azt kell neked megcsinálnod.

2014. ápr. 17. 15:59
 2/3 A kérdező kommentje:

"Viszont ha az SQL megoldásokat beírod az Accessbe, akkor a nézet váltásával meglátod, hogy néz az ki a rácson. Na azt kell neked megcsinálnod."

Igen, ilyet csináltam is, csak nem mindent látok rajta. Azt pl. egyértelműen látom, hogy a SELECT xy, FROM xx, ORDER BY meg ilyenek hogy is néznének ki (meg ezt amúgy is meg tudom magamtól csinálni), de van pár nehezebb, amikor egy SQL sort egyáltalán nem is tudok értelmezni, és egyszerűen se tervezői meg semmilyen nézetben nem látom, hogy azt hogy kéne beállítani.

Majd ha megint gyakorlok és lesz ilyen akkor írok erre példát, mert most fejből nem jut eszembe semmi.

2014. ápr. 17. 17:34
 3/3 anonim ***** válasza:
Talán az allekérdezéses megoldásra gondolsz, amikor a selecten belül van egy másik select. Azt lehet helyettesíteni segédlekérdezéssel, vagyis a belső selectet megcsinálod külön lekérdezésnek, és a fő lekérdezésben a táblák mellett ezt is felveszed a rácsra, és ugyanúgy működik.
2014. ápr. 17. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!