Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem vagyok egy zseni reálból,...

Nem vagyok egy zseni reálból, mégis válasszak ilyen területű szakot egyetemen?

Figyelt kérdés

Mindenhonnan azt hallom, hogy ezek a tuti szakmák (mérnök, programozó, orvos) és komolyan úgy beszélnek róluk, mintha csak egy csettintéssel el lehetne intézni egy mérnöki diplomát.

Ennyire könnyű lenne, vagy mi? Mi van azokkal akik nem jók reál tantárgyakból? Én például teljesen sík vagyok matekból, szintúgy fizikából. Na jó, a négyes meg van belőlük, de nem vagyok kiemelkedően jó. Tegyük fel, valami isteni csoda folytán bekerülök valami kémiás szakra (vegyész), vagy infósra. De tovább mi értelme van az egésznek? Ha már első félévben megbukok (mert milyen baromi kemény mindenki szerint), vagy éppen végig bugdácsolom. Mindenki odáig van, hogy ha nem vagy zseni reálból, akkor ne menj ilyen meg olyan szakra, mert meghalsz (buksz), de a csapból is az folyik másrészről, hogy ha nem reálos szakra mész, ne várj sokat a jövődtől. Mégis mennyire kell jónak lenni, hogy megtudj csinálni pl. egy mérnöki szakot? Mert én töriből és magyarból vagyok jó, de egyáltalán nem érdekel, halálra unnám magam, szintúgy tolmácsként. Viszont mint említettem reálból nem vagyok egy zseni és így is sokat hajtok a négyesért, viszont ettől függetlenül a biológia nagyon érdekel.

Végül is nem tudom, hogy le lehetett-e szűrni hogy mit akarok, de összefoglalva: Mindenki a fentebbi szakokat javasolja (kb), hogy azokat hajtsuk ha lehet, de meg lehet-e ezeket átlagos eredménnyel is csinálni?

2014. ápr. 15. 19:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A Te bajod nem az, hogy nem vagy jó a reál tantárgyakból, hanem az, hogy fogalmad sincs, mit tanuljál, milyen karrierre készülj fel.
2014. ápr. 15. 19:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Valóban nem tudom, igazad van. :) A legnagyobb gondom, hogy szeretem a bioszt, viszont a kémia nem megy jól. Így senki szerint ne menjek biológusnak, vagy biomérnöknek, mert úgy se tudom meg csinálni, és ha nem leszek a legjobbak között munkát se találok, és ez kiborító. Ennek ellenére mégis azt hajtják a tanáraink is, hogy matek, fizika, kémia, valami ami ezekhez kapcsolódik, mert az a tuti, vagy épp a tolmács. Akkor most csináljam vagy ne? :D
2014. ápr. 15. 19:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem megy a kémia, vagy csak nem jól tanítják?
2014. ápr. 15. 19:35
 4/7 A kérdező kommentje:
A tanár soha nem magyaráz semmit, csak ha jó kedve van. Egyébként lehülyéz minket a szemünkbe és csak kiabál. Ezenkívül színvonalasan oktat, mármint olyan szinten hogy rengeteget kér. Értsd úgy, hogy könyvből és füzetből is tanulok, úgy érzem tudom, értem, de mikor elém rakja a dolgozatot és átfutom, úgy érzem, mintha nem is készültem volna rá. Arról már nem is beszélve hogy olyat rak bele amit nem gyakoroltunk vagy nem is vettünk.
2014. ápr. 15. 20:08
 5/7 anonim ***** válasza:

Mégis ki mondott neked ilyet hogy egy csettintéssel el lehet intézni egy mérnöki diplomát? :D

Ekkora sületlenséget még nem hallottam.

2014. ápr. 21. 15:55
 6/7 A kérdező kommentje:
Azt mondtam, hogy úgy beszélnek róla. Szerezz mérnöki diplomát! Legyél programozó! Folyton ezt hajtják, azt meg se kérdezik, hogy milyen tanuló vagyok, vagy hogy megy-e a matek. Mintha tök mindegy lenne, mennyire vagyok okos, így is úgyis meg lehetne csinálni :D Persze tudom hogy ez nem így megy.
2014. ápr. 21. 18:25
 7/7 anonim ***** válasza:
mérnöki nem könnyű, de nem egy ismerősöm van, aki nem nagy ész reáltárgyakból, végig bukdácsol az egyetemen, és mégis lesz diplomája, szóval meg lehet csinálni. de szerintem ha abszolút nem érdekel téged, akkor teljesen felesleges. az meg a másik, hogy hiába tömik mindenhol az emberbe, hogy ó mérnökként tuti lesz munkád,ez sajnos nem így van..:D ott is keményen küzdeni kell, hogy kiemelkedj, és manapság jóformán minden 2. ember mérnöknek megy, szóval nem hiszem hogy olyan cseszett nagy rájuk a kereslet... mint úgy általában semmi másra sem
2014. máj. 6. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!