Nem vagyok egy zseni reálból, mégis válasszak ilyen területű szakot egyetemen?
Mindenhonnan azt hallom, hogy ezek a tuti szakmák (mérnök, programozó, orvos) és komolyan úgy beszélnek róluk, mintha csak egy csettintéssel el lehetne intézni egy mérnöki diplomát.
Ennyire könnyű lenne, vagy mi? Mi van azokkal akik nem jók reál tantárgyakból? Én például teljesen sík vagyok matekból, szintúgy fizikából. Na jó, a négyes meg van belőlük, de nem vagyok kiemelkedően jó. Tegyük fel, valami isteni csoda folytán bekerülök valami kémiás szakra (vegyész), vagy infósra. De tovább mi értelme van az egésznek? Ha már első félévben megbukok (mert milyen baromi kemény mindenki szerint), vagy éppen végig bugdácsolom. Mindenki odáig van, hogy ha nem vagy zseni reálból, akkor ne menj ilyen meg olyan szakra, mert meghalsz (buksz), de a csapból is az folyik másrészről, hogy ha nem reálos szakra mész, ne várj sokat a jövődtől. Mégis mennyire kell jónak lenni, hogy megtudj csinálni pl. egy mérnöki szakot? Mert én töriből és magyarból vagyok jó, de egyáltalán nem érdekel, halálra unnám magam, szintúgy tolmácsként. Viszont mint említettem reálból nem vagyok egy zseni és így is sokat hajtok a négyesért, viszont ettől függetlenül a biológia nagyon érdekel.
Végül is nem tudom, hogy le lehetett-e szűrni hogy mit akarok, de összefoglalva: Mindenki a fentebbi szakokat javasolja (kb), hogy azokat hajtsuk ha lehet, de meg lehet-e ezeket átlagos eredménnyel is csinálni?
Mégis ki mondott neked ilyet hogy egy csettintéssel el lehet intézni egy mérnöki diplomát? :D
Ekkora sületlenséget még nem hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!