Egy szakmunkási érettségi ér valamit egyáltalán?
Figyelt kérdés
Úgy értem hogy nem olyan értékű mint egy gimnáziumi érettségi ? Vagy hogy van ez ? Lehet ilyen érettségivel valamilyen főiskolára menni ? Tudom, bután fogalmaztam ezt most meg, de csak igy tudtam..2014. ápr. 14. 22:40
1/7 anonim válasza:
Mi az, hogy "szakmunkási érettségi"? Olyan nincs. Szakmunkás-bizonyítvány van, de az nem érettségi. Szakközépiskolában is lehet érettségit szerezni, az azonos értékű a gimnáziumival.
2/7 anonim válasza:
Ha a dolgozók iskolájában letett érettségire gondolsz, akkor azzal nem lehet továbbtanulni.
Ha olyan érettségid van, amilyet a gimisek/szakközepesek is írtak, akkor azzal lehet továbbtanulni, ebben az esetben nincs különbség aközött, hogy melyik iskolában szerezted meg.
3/7 anonim válasza:
2. válaszoló! Te mire gondolsz? Mi az, hogy a dolgozók iskolájában letett érettségivel nem lehet továbbtanulni? Ha érettségi, akkor továbbtanulásra feljogosít. Teljesen mindegy, hogy hol teszik le. Ami nem jogosít fel továbbtanulásra, az nem érettségi.
4/7 anonim válasza:
A második válasz nagyon zagyva, és nem a jogszabályokon alapul. Ahogy az első elmondta, egyféle érettségi létezik, és azzal természetesen tovább lehet tanulni. De a szakiskola nem ad ilyet.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, hát nem pontosan fogalmaztam, mert szlovákiai, de magyar anyanyelvű vagyok, és nem tudom hogy nálatok hogy vannak ezek a hivatalos kifejezések. Rendes 3 éves szakközép iskolám van.
2014. ápr. 15. 10:52
6/7 anonim válasza:
Nálunk négyéves a szakközépiskola, és érettségivel zárul. Van érettségi bizonyítványod? Áltános, nem szakmai tárgyakból, mint magyar/szlovák, töri, matek, idegen nyelv, bár itt úgy olvastam, hogy nálatok nem mind kötelező.
7/7 anonim válasza:
Létezett dolgozók iskolájában letett érettségi. Levelezős tagozaton, de ez még korábban volt. Ma már nincs ilyen, de van aki korábban letette, és ezzel valóban nem lehet továbbtanulni.
Ma már azonban nincs különbség az érettségik között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!