Pszichológus legyek vagy ügyvéd?
Nem éppen hasonló szakmák. :D
Azt kéne eldöntened elsősorban, melyik érdekel jobban, hiszen teljesen más a kettő.
Én ügyvéd leszek, hidd el, ha nem vagy elhivatott, akkor ez nem ajánlott. Kb. 10 év tanulás nagyon nehéz, ha nem ez az, amit csinálni szeretnél. Nekem ez volt mindig az álmom, mégis elbizonytalanodok néha, mikor nagyon fáradt vagyok, és csak jönnek az újabb és újabb feladatok.
A pszichológusi szakmához is nagy elhivatottság kell.
Ha kutató szeretnél lenni, akkor a doktoriig el kell jutnod, nagy matematikai, logikai gondolkodás szükségeltetik és nagyon erős biológia alapismertek.
Ha terapeuta/pszichológus szeretnél lenni, akkor továbbképzésekre kell menned a mesterképés után, és 150 óra önismereti tréning kell, amit neked kell fizetni.
Emellett megjegyezném, hogy nagyon érdekes hivatás a pszichológia, de egyáltalán nem arról van szó, ahogy sok 18 éves elképzeli, nagyon sokan csalódnak benne, mert ez nem az a hétköznapi pszichológia, amit az újságokból olvasol. Ajánlom az Atkinson-féle könyvet alaposan tanulmányozd át, mert ez feledi, hogy miről fogsz az egyetemen tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!