Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Pszichológus legyek vagy ügyvéd?

Pszichológus legyek vagy ügyvéd?

Figyelt kérdés
Melyik keres jobban? Melyikre van nagyobb igény?

2014. ápr. 14. 17:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Mindkét szakma telített.
2014. ápr. 14. 17:33
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem éppen hasonló szakmák. :D

Azt kéne eldöntened elsősorban, melyik érdekel jobban, hiszen teljesen más a kettő.

Én ügyvéd leszek, hidd el, ha nem vagy elhivatott, akkor ez nem ajánlott. Kb. 10 év tanulás nagyon nehéz, ha nem ez az, amit csinálni szeretnél. Nekem ez volt mindig az álmom, mégis elbizonytalanodok néha, mikor nagyon fáradt vagyok, és csak jönnek az újabb és újabb feladatok.

2014. ápr. 14. 17:38
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A pszichológusi szakmához is nagy elhivatottság kell.

Ha kutató szeretnél lenni, akkor a doktoriig el kell jutnod, nagy matematikai, logikai gondolkodás szükségeltetik és nagyon erős biológia alapismertek.

Ha terapeuta/pszichológus szeretnél lenni, akkor továbbképzésekre kell menned a mesterképés után, és 150 óra önismereti tréning kell, amit neked kell fizetni.

Emellett megjegyezném, hogy nagyon érdekes hivatás a pszichológia, de egyáltalán nem arról van szó, ahogy sok 18 éves elképzeli, nagyon sokan csalódnak benne, mert ez nem az a hétköznapi pszichológia, amit az újságokból olvasol. Ajánlom az Atkinson-féle könyvet alaposan tanulmányozd át, mert ez feledi, hogy miről fogsz az egyetemen tanulni.

2014. ápr. 14. 19:45
 4/5 anonim ***** válasza:
ügyvéd csak akkor tudsz lenni, ha van protekciód, és nagyon sokan vannak / de a pszichológusokból is/
2014. ápr. 14. 20:56
 5/5 anonim ***** válasza:
(Nekem nincs protekcióm, mégis ügyvéd leszek...)
2014. ápr. 14. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.