Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan legyen önbizalmam az...

Hogyan legyen önbizalmam az érettségihez?

Figyelt kérdés

Idén májusban lesz az érettségim és már nyáron elkezdtem rá készülni. Az a probléma, hogy a szüleim rendkívül negatívan állnak hozzám és a leendő eredményeimhez. Anyukám szerint bugyiárus leszek,vagy egy sarki k*rv@ amit látszólag nem veszek magamra de belül a lelkemnek nagyon fáj és hiába próbálok nem törődni vele, nagyon leépíti az önbizalmamat. Egyébként ügyvéd szeretnék lenni,ezért emelt érettségit kell tennem történelemből és nem engedhetem meg magamnak hogy ne legyen önbizalmam, mert anélkül semmi sem megy.

Mit javasoltok? Hogyan erősíthetném az önbizalmam?

2014. ápr. 14. 13:19
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Költözz! Mielőbb! (Tapasztalat!) Érettségi és felvételi eredménytől függetlenül keress munkát, albérlőtársakat és húzz el otthonról. Negatív környezetben nem lehet boldogan élni! Anyád meg akár jót akar, akár nem, egy idióta! Csak úgy, mint az enyém volt. Javulást akkor tapasztaltam, amikor nem találkoztunk, csak havi 2x.
2014. ápr. 14. 13:30
 2/3 anonim ***** válasza:

gyakorold az feleletet.. ha van olyan ismerôsöd, akinek fel tudod mondani (olyan akit tisztelsz és nem akarsz beégni elôtte.. az hasonlítana a vizsgahelyzethez)

hát ha anyukád ilyeneket mond.. tényleg költözz el..

2014. ápr. 14. 22:05
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Szerencsére a barátom sokat segít, vele szoktam gyakorolni, ő anno emelt magyarozott, szóval a magyar tételeket pl neki mondom fel. Érettségi után pedig már tervbe van a költözés :)
2014. ápr. 15. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!