Mit lehet tenni abban az esetben ha orvosin szeretnék tovább tanulni, de a bioszt és a kémiát is csak 1 évig tanulom?
Túl van reagálva az érettségi...
Én anno ugyanígy rá voltam parázva, a tanáraim nem győzték mondogatni, hogy mindeni jól gondolja meg, hogy milyen tárgyakat vesz fel fakultációra, mert ez önmagában egy sorsdöntő lépés. Sok hezitálás után végleg leraktam a voksom az orvosi mellett, bejelöltem a bioszt meg a kémiát faktra, vártam a csodát. Hát, az nem jött... Annyira színvonaltalan olt mindkettő, hogy pár hónap után otthagytam őket. Megvettem a szükséges felkészítő könyveket, kinyomtattam a követelményt és elkezdtem egyedül tanulni. Kémia középre 3 hónap alatt, emeltre 8 hónap alatt; biológia emeltre szintén 8 hónap alatt készültem fel. Bőven bejutottam SE-ÁOK-ra, pedig nem vagyok zseni.
Mit akarok ezzel mondani? Nemhogy iskolát nem kell váltanod, de egyáltalán ne görcsölj rajta. Én hiszek benne, hogy elég akarattal, némi önbizalommal meg sok kitartással bárki fel tud készülni egyedül is.
Másodéves medika
Nem, még senki. És téged indokolatlankodásért? :)
Megnyugodhatsz, ha csak a nagymamám titkos receptjét írom le sütés/főzés kategóriába, általában nem így búcsúzom.
a)másodéves, hogy a kérdező lássa, én sem rég érettségiztem, tehát ismerem a jelenlegi rendszert.
b)medika, hogy jelezzem, egykor én is hasonló cipőben jártam, és sikerült elérnem a célom.
No és a te frusztráltságodnak mi az oka, drága? :)
Elsőévesen azt mondtam volna, hogy csak közhiedelem, most így másodév végére igencsak megváltozott a véleményem :) Szóval igen, nehéz, de túl lehet élni.
Szakosodásról messze menő terveim nincsenek, ami azt illeti, keveset láttam még ahhoz, hogy elhatárolódjak egy adott irány felé. Azt tudom, hogy mi nem akarok lenni :) Belgyógyász, bőrgyógyász, szemész, fül-orr-gégész... és még sorolhatnám.
Az ortopéd-traumatológia, urológia, igazságügyi orvosszakértő és a pszichiátria vonz a leginkább. Szóval ezen még lesz mit redukálni, meg ki tudja, hogy változok hatodév végéig...
Néhány évig mindenképp szeretnék külföldön dolgozni, egyrészt tapasztalat céljából, másrészt azért, mert itthoni fizetésből esélyem nem lenne bármilyen magánpraxis nyitására. Nem a pénz motivál elsősorban, de nem úgy terveztem az életem, hogy heti 90 óra munka mellett havi 160e Ft-os fizetéssel lepukkant albérletben éljem le az életem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!