Tanköteles vagyok. Mit tegyek?
18 éves vagyok, ennek az évnek a végén fog lejárni a tankötelességem júniusba..
szakács szakmán tanulok és én ezt a szakmát nem szeretném befejezni.
Az iskola iszonyat, a gyakorlatról nem is beszélve.
Ezt a 2 hónapot nem akarom már bent tölteni, de ugye ha nem járok be jön az igazolatlan, jogi dolgok.. Mit tegyek hogy meg ússzam? Meg egyáltalán ez a jogi ügy elintéződne 2 hónap alatt?
Hát nem.. elviselhetetlen már ez, hogy bemész szinte ingyen dolgozni, ugy bánnak veled mint egy darab szarral.
Engem ez a helyzet idegesít és elég kibírhatatlan
Azzal tisztában vagyok.. csak ez a helyzet hogy rá vagyok kényszerítve tönkretesz
Valami okosat mondjatok mostmár
Tanulj tisztességgel, végezd el a sulit.
Majd elmégy valahova dolgozni egy időre, hogy gyakorlatod is legyen.
Közben gondolj mindig arra, hogy keresed a lehetőséget, hogy mielőbb a saját lábadra tudj állni, akár csak egy kis lángos-sütővel hasonlóval is kezdve. Ott akkor te magad leszel az igazgató-beosztott-takarító = magad ura leszel, és senki nem fog izélgetni.
Egyébként jó szakma, mert az emberek mindig fognak kajára költeni, ebből előbb-utóbb igen tisztességgel meg fogsz tudni élni!!!! Csak lépésről-lépésre el kell odáig jutni!
És akarsz szakácsként dolgozni?
Vagy milyen szakmában/területen szeretnél elhelyezkedni?
Úgy egyáltalán mit akarnál csinálni ha valahogy kikerülnél a jelenlegi szituból?
Mert ha el is tudod bliccelni, akkor is ott leszel képzettség nélkül. Márpedig a betanított melókért is megy a harc, mert elég sokan szeretnék azt is csinálni nulla képzettséggel...
Én megértelek..
De nekem idővel ettől a szakmától igen csak elment a kedvem.. ezt most én hiába írom itt le, ezt át kell élni hogy tudd milyen. Nekem mindenki okoskodik hogy jaj jó ez a szakma.. hát persze, ha nem te csinálod ugy könnyű mondani :)
Én majd le akarok tenni egy mixer tanfolyamot, tehát nem akarok itt a semmibe megállni. Csak valahogy el kellene intézni ezt a 2 hónapot hogy ne legyen baj.
5-ös vagyok!
Naponta főzök, már kb. 50 éve! Ismerem, milyen az, amikor az ember a háta közepére sem kívánja az egészet. De hidd el, lesznek napok, amikor viszont kifejezetten öröm lesz, amikor látod egyrészt a szépen mutató, étvágygerjesztő kész kaját, amit te alkottál (!!!), másrészt amikor megették és azt látod, hogy a 10 ujjukat is megnyalják (szó szerint), mielőtt megköszönnék!
Hidd el, ez is olyan, mint bármelyik más meló, szakma, munka: egyszer így, másszor úgy, de az biztos, hogy szeretni kell azt amit csinálsz, mert csak akkor fogod tudni a szívedet is belerakni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!