Emelt szintű érettségi vizsgán való részvételért mennyit kell fizetni?
Én úgy tudom, ha már megvan a bizonyítványod, akkor nem kell szint emelőznöd. Lehet középszinten is csinálni.
Ha tévedek, majd vki kijavít. Azt, h mennyibe kerül, sajna nem tudom:S
És kiemelném a következő részt:
Ha rendelkezik érettségi bizonyítvánnyal, az érettségi vizsga vizsgaszabályzatáról szóló 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet 12. § (5) bekezdése alapján az érettségi bizonyítvány megszerzését követően bármilyen vizsgatárgyból bármelyik vizsgaidőszakban bármelyik szinten tehet érettségi vizsgát.
Ezek szerint igazam van:)
* egy vizsgarészből álló vizsgatárgyak esetében 8.000 forint,
* több vizsgarészből álló vizsgatárgyak esetében 12.000 forint,
* az idegen nyelv, informatika és testnevelés vizsgatárgyak esetében 20.000 forint a vizsgadíj.
Szia! Középszinten is újra lehet érettségizned!(tuti,ismerősöm angolból csinálta) A középszintű 8000 Ft. Középszintű érettségi esetében jeletkezhetsz az általad választott középiskolába,valószínű fogadni fognak,mert ugye a töri mindenkinek kötelező érettségi tárgy,így mindenképp lebonyolít majd a suli töriérettségit.De mindenképp hívd fel majd a sulit januárban és kérdezd meg hogy van-e lehetőséget ott megcsinálni a törit,meg valószínű hogy ki is kell majd töltened valamilyen papírt.Amúgy februárig(a pontos dátumot nem tudom) lehet jelentkezni érettségire és a felsőoktatásba is,de még nem kezdődött el a jelentkezési időszak,úgyhogy nem vagy elkésve.
Lehet még az Oktatási Hivatalnál is jelentkezni középszintű érettségire,ebben az esetben te beadod a jelentkezésed valameyik régióba,és az OH dönt arról,hogy a régión belül hová küld vizsgázni.A jelentkezési lapot majd az OH honlapjáról lehet letölteni ha elkezdődik a jeletkezési időszak.Azt viszont nem tudom,hogy kell-e letölteni ilyen jeletkezési lapot ha nem az OH-nál hanem valamelyik középiskolában jeletkezel,de majd a suliban biztos elmondják.
Emelt szintű érettségit nem bonyolít le minden középiskola,de én úgy tudom,hogy amelyik igen,annál lehet is jeletkezni.Az emelt 12000ft.Ha emeltet akarsz,ott is kérdezz majd rá a sulitól hogy fogadnak-e.Mindenesetre az OH-n keresztül mindenképp lehet jelentkezni emeltre is,ebben az esetben is beadod a jelenkezési lapot valamelyik régióba,és a régión belül kirendelnek valahová.
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!