Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt szintű érettségi vizsgán...

Emelt szintű érettségi vizsgán való részvételért mennyit kell fizetni?

Figyelt kérdés
Próbáltam keresgélni a neten, de nem találtam semmit. A helyzet a következő: idén érettségiztem(mindenből középfok) és mivel a történelem érettségim lett a leggyengébb és nem vettek fel főiskolára, ezért gondoltam arra, hogy újra akarok töriből vizsgázni. De ugye már csak szintemelőt tehetek, tehát emeltszinten kellene vizsgáznom. Valahol hallottam, hogy ilyenkor már kell egy bizonyos összeget fizetni. Hogy van ez? Mennyit kell pontosan? Illetve meddig adhatom be a jelentkezésemet az érettségi vizsgára és pontosan hova? Tudom, jó későn eszméltem, hogy újra akarok vizsgázni, de ez a pár hónap elegendő szerintetek arra, hogy felkészüljek kellőképp az emelt szintre, ha már igencsak sok dolgot elfelejtettem? Köszönöm a válaszokat!
2009. dec. 18. 17:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, ha már megvan a bizonyítványod, akkor nem kell szint emelőznöd. Lehet középszinten is csinálni.

Ha tévedek, majd vki kijavít. Azt, h mennyibe kerül, sajna nem tudom:S

2009. dec. 18. 17:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Kb. 10 ezer forintba kerülhet, úgy emlékszem neten is ezt olvastam. De ha itt nem kapsz választ, felvi.hu fórumon kérdezgesd, ott szerintem többen tudnak válaszolni:)
2009. dec. 18. 18:02
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod!
2009. dec. 18. 18:04
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig az előző vagyok:DD

[link]

Itt megtaláltam, 2008-as igaz, de legalább hivatalos forrás:)

2009. dec. 18. 18:08
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

És kiemelném a következő részt:

Ha rendelkezik érettségi bizonyítvánnyal, az érettségi vizsga vizsgaszabályzatáról szóló 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet 12. § (5) bekezdése alapján az érettségi bizonyítvány megszerzését követően bármilyen vizsgatárgyból bármelyik vizsgaidőszakban bármelyik szinten tehet érettségi vizsgát.

Ezek szerint igazam van:)

* egy vizsgarészből álló vizsgatárgyak esetében 8.000 forint,

* több vizsgarészből álló vizsgatárgyak esetében 12.000 forint,

* az idegen nyelv, informatika és testnevelés vizsgatárgyak esetében 20.000 forint a vizsgadíj.

2009. dec. 18. 18:09
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Középszinten is újra lehet érettségizned!(tuti,ismerősöm angolból csinálta) A középszintű 8000 Ft. Középszintű érettségi esetében jeletkezhetsz az általad választott középiskolába,valószínű fogadni fognak,mert ugye a töri mindenkinek kötelező érettségi tárgy,így mindenképp lebonyolít majd a suli töriérettségit.De mindenképp hívd fel majd a sulit januárban és kérdezd meg hogy van-e lehetőséget ott megcsinálni a törit,meg valószínű hogy ki is kell majd töltened valamilyen papírt.Amúgy februárig(a pontos dátumot nem tudom) lehet jelentkezni érettségire és a felsőoktatásba is,de még nem kezdődött el a jelentkezési időszak,úgyhogy nem vagy elkésve.

Lehet még az Oktatási Hivatalnál is jelentkezni középszintű érettségire,ebben az esetben te beadod a jelentkezésed valameyik régióba,és az OH dönt arról,hogy a régión belül hová küld vizsgázni.A jelentkezési lapot majd az OH honlapjáról lehet letölteni ha elkezdődik a jeletkezési időszak.Azt viszont nem tudom,hogy kell-e letölteni ilyen jeletkezési lapot ha nem az OH-nál hanem valamelyik középiskolában jeletkezel,de majd a suliban biztos elmondják.

Emelt szintű érettségit nem bonyolít le minden középiskola,de én úgy tudom,hogy amelyik igen,annál lehet is jeletkezni.Az emelt 12000ft.Ha emeltet akarsz,ott is kérdezz majd rá a sulitól hogy fogadnak-e.Mindenesetre az OH-n keresztül mindenképp lehet jelentkezni emeltre is,ebben az esetben is beadod a jelenkezési lapot valamelyik régióba,és a régión belül kirendelnek valahová.

Sok sikert! :)

2009. dec. 18. 19:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek, sokat segítettetek!!! :)
2009. dec. 20. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!