Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nekem akkor nem kell érettségi...

Rossz Fiú kérdése:

Nekem akkor nem kell érettségiznem? (többi lent)

Figyelt kérdés

A családommal 7 éve költöztünk ide Magyarországra és valahonnan hallottam, hogy ha nem Magyarországon tanultál meg írni akkor nem kell magyarból érettségizned. Ez igaz? Mert nem itt tanultam meg írni, de nemtudom hol tudnák utána nézni.

Kérlek segítsetek,

előre is köszönöm válaszotokat, 18F.

2014. márc. 30. 14:06
 1/1 anonim válasza:
100%

[link]

"Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról szóló 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet 6. § (6) bekezdése értelmében a nem magyar állampolgárságú és nem magyar anyanyelvű tanulók, továbbá azok, akik a középiskolai tanulmányok befejezését megelőző négy tanév közül legalább hármat nem a magyar közoktatási rendszerben végeztek a magyar nyelv és irodalom vizsgatárgy helyett magyar mint idegen nyelv vizsgatárgyból tehetnek érettségi vizsgát. (...) kötelező számára magyar nyelv és irodalom vizsgatárgyból érettségi vizsgát tennie."

2014. márc. 30. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!