Hol végzik el a discalculia vizsgálatot?
Első körben a nevelési tanácsadóba kell menni, aztán a Tanulási képességeket vizsgáló szakértői bizottsághoz. Nem árt egy szaktanári vélemény hozzá, legalább annyi, hogy mit nem tud. az interneten találtok diszkalkulia tesztet önvizsgálathoz. A diszkalkulia nem csak annyit jelent, hogy az iskolai matek rosszul megy neki, hanem az alapvető egyszerű, akár kétjegyű számolási műveletek, becslések, boltban fizetés.
átmeNJen
Igazából én magam sem tudtam, hogy van ilyen és mivel egész jól összehoztuk hogy átmenjen idáig nem tűnt fel. Gondolom általános iskolában sem a tanároknak. Számolni gond nélkül megtudott tanulni.
A tanárjával amikor beszéltem annyit közölt hogy tanulnia kéne. Mire én azt mondtam hogy heti kétszer így is jár + matekra, többször meg sem anyagilag sem semmilyen más okból nem tudjuk megengedni. Az ilyen cosinus szögek számolása, meg amit mostanában vesznek hogy coordináta rendszerben vannak ábrázolva háromszögek és azt kell kiszámolni egyenlettel teljesen reménytelen. Azt sem tudja miről van szó (hozzáteszem hogy én sem) ez már átlagos gyerekeknek sem lehet egyszerű.
A fiam egyébként az iskola legjobbja nyelvekből 10 ikbe ötös emelt érettségit tett tavaly felsőfokot, és idén csinálja a német közepet. + jár még spanyolra. Szóval a tanár úgy áll hozzá hogy az egyik legokosabb gyerek a suliba és sz@rik a matekba.
Szerintem ha odamennék ezzel hogy szakvéleményt kérnénk szépen discalculia vizsgálat miatt meglenne győződve róla, hogy csak kiaakarom menteni a nemtanulom kisfiamat.
Azabaj hogy az alap dolgokkal nincsen problémaja. Pl. tudja mik azok a páros számok. Meg összeadni kivonni is. Talán többnyire sikerrel még 2jegyüeket is.
Muszáj hogy az iskolai tanárnő véleménye legyen? Mert a családban van egyetemi matek tanár. (Akihez régebben járt is)
Hát, most ne azon problémázz, hogy ki adja a szakvéleményt, hanem menjetek el a nevelési tanácsadóba, anélkül is meg kell hogy vizsgálják. De amúgy nem azt kellene megállapítania a tanárnak, hogy diszkalkuliás a gyerek, hanem hogy már bocsánat, de hülye a matekhoz.
Itt egy cikk a szülőhöz szólva [link]
Meg egy másik egy sorstárs szemszögéből: [link]
Meg egy harmadik a jogi oldalról [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!