Ősszel szeretnék érettségizni, akkor lehet emeltből ugyanúgy mint tavasszal? Illetve az alapfokú nyelvvizsga beleszámít a pontokba, és ha igen mennyit ér?
Az első válasz ebben a formában rossz.
Ha jól sejtem, te most nem előrehozottra készülsz, hanem rendes érettségire, azt pedig korlátlanul le lehet tenni ősszel is, és pontosan ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, mint a tavaszira.
Amit az első ír, az csak a rendes érettségi előtt igaz.
A felvételi pontoknak a felvi.hu-n tudsz utánanézni, de nem nagyon hiszem, hogy az alapfokért pontozzanak.
Rendes érettségire nem készülhet. Ha nem előrehozott, akkor ismétlő, kiegészítő vagy szintemelő. Ezt viszont lehet ősszel is, ha kifizeted a díját.
Nem gondoltam, hogy valaki, aki már a felsőoktatásban tanul, ennyite tájékozatlan. Ezért gondoltam, hogy még középiskolás. Ez a kérdésből nem derült ki.
28 pont jár a középfokú, 40 felsőfokú komlex nyelvvizsgáért. Az emelt szintű érettséginél min. 45%-os teljesítmény kell a többletponthoz.
Miért ne készülhetne rendes érettségire? Azt is le lehet tenni őszi időszakban, nekem már volt ilyen vizsgázóm.
A lényeg, hogy a kérdés erősen hiányos volt, és így nehéz jó válaszokat adni.
Ha új tárgy: kiegészítő.
Ha középfokúd van: szintemelő.
Ha emelted van: ismétlő.
Egyébként minden itt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!