Ha egy tanár ok nélkül illetve a tananyaghoz nem köthető okok miatt elégtelen osztályzatokat ad akkor milyen lépéseket lehet tenni elenne?
tananyaghoz nem köthető tanórán kivüli versenyre való készülés elmulasztása illetve versenyből való kiszállásért a tanár elégteleneket add(4db elégtelent igért eddig, a naplóba viszont "csak" 2db-t írt be) ezentúl a házidolgozat elkészítésére kevesebb időt addot mint az osztály többi tanúlójának. Milyen lépéseket lehet tenni ellene?
Illetve szabad-e figyelmeztetni a tanárt hogy ha ezt a tevékenységét továbbra is folytatja, akkor milyen lépést teszünk ellene?
Ha esetleg bármi kérdése lenne bátran tegye fel azt a kérdés alatt, vagy privát üzenet formájában!
Ha elég bátor vagy, hogy szembemenj a tanárral - azért ennek megvannak a kockázatai - akkor négyszemközti beszélgetés keretében kifejezheted, hogy ezt nem tartod tisztességesnek, vagy beküldheted a szülőt, hogy ugyanezt tegye. Így kéne eljárni, csakhát ugye a retorzió ...
Te nem nagyon tehetsz más lépéseket, maximum az igazgatóhoz mehetsz, de ő nem hinném, hogy melléd áll, még akkor se, ha tudja, hogy neked van igazad. Úgyhogy jobb, ha szorgalmas munkával kijavítod a két egyest. Biztos nem véletlenül ragaszkodott hozzá a tanár, hogy versenyre menj.
Vagy nála lehet panaszkodni:
Köszönöm a válaszokat!
Természetesen az volt az első hogy a tanárral megpróbáltam beszélni, de egyből a szavamba vágott és kioktatott hogy nem érdekli és hagyjam békén.(ezelőtt az igazgatóhoz már ellett juttatva telefonon keresztül az információ az esetről, erről tudomást viszont csak a beszélgetés kísérlet után értesült), majd egyik órára ő jött be helyettesíteni, és ekkor kérdőre vont hogy mégis én milyen jogon szólok az igazgatónak illetve osztályfőnöknek(nem is én hanem a szüleim jutaták el) arról hogy nekem "teljesen jogosan egyeseket add"(20 tanú tudja tanúsítani hogy nem volt az)erről beszélgetést (illetve az előző beszélgetési kísérletet) az osztályfőnök és a szülők tanácsából rögzítettem.
Az oktatási biztost csak abban az esetben lehet bevonni ha előtte már minden lépést kimerítettünk.
Írásban még nem lett eljuttatva az igazgatónak. A 20 tanúnak az 70%-a biztosan, 20%-a a tanár iránti gyűlöletből
,maradék 10% szerintem nem tanúskodna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!